Di Marija je pravi đavo: Gol i asistencija za siguran trijumf Junajteda

Argentinac blistao u debiju na "Old trafordu" i donio "đavolima" prvu pobjedu u sezoni
55 pregleda 1 komentar(a)
Di Marija, Foto: Reuters
Di Marija, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2014. 17:04h

Ne pamti se kada je Mančester junajted čekao do sredine oseptembra da upiše prvu pobjedu u sezoni... Možda bi se čekalo još, ali Luj van Gal je znao da dolazak Anhela di Marija pravi razliku.

Protiv Barnlija prije dvije sedmice nije promijenio mnogo, a u prvom meču pred domaćom publikom Argentinac je zablistao i trijumf je konačno stigao - "đavoli" su deklasirali Kvins Park Rendžers sa 4:0, nakon što je Di Marija postigao prvi gol (iz slobodnog udarca kada je, istina, centrirao), potom i asistirao kod četvrtog kada je pogodio Huan Mata.

Van Gal je lansirao sva pojačanja sem povrijeđenog Luka Šoa, i svi su izuzev Radamela Falkaa bili starteri - Markos Roho je bio lijevi bek, Dejli Blind s Anderom Ererom zadnji vezni, dok je Di Marija igrao ofanzivno krilo s velikom slobodom u igri...

Falkao je u igru ušao u 67. minutu umjesto Mate, a u 85. je imao veliku šansu da uljepša debi.

"Junajted je izgledao arogantno sa svim zvijezdama u timu. Faktor straha se opet vratio protivnicima", napisao je bivši fudbaler Robi Sevidž.

Golove su dali još Erera (takođe prvi u dresu Junajteda) i Vejn Runi, a kapitenu Junajteda je to bio ukupno 175. u Premijer ligi, pa se tako izjednačio na trećem mjestu vječne liste s Tijerijem Anrijem.

Ispred njih dvojice su Endi Kol (187) i nedodirljivi Alan Širer koji je čak 260 puta tresao mrežu u ligi koja je osnovana 1992.

Rezultati

Mančester junajted - KPR 4:0 (Di Marija 24, Erera 36, Runi 44, Mata 58)

Ponedjeljak

Hal - Vest Hem

Subota

Arsenal - Mančester siti 2:2

Čelzi - Svonsi 4:2

Kristal Palas - Barnli 0:0

Sautempton - Njukasl 4:0

Stouk - Lester 0:1

Sanderlend - Totenhem 2:2

VBA - Everton 2:2

Liverpul - Aston Vila 0:1

Tabela

Bonus video: