Luka Rotković presudio na povratku u Mornar

85 pregleda 2 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.09.2014. 21:13h

Fantastičnu tradiciju u direktnim duelima sa Bokeljom (nikada nisu poraženi na „Topolici”), Barani su nastavili i ovoga puta.

Istini za volju, Kotorani su vjerovatno sada i bili najbliži prekidu te serije.

Odlučio je gol povratnika u Mornar, Luke Rotkovića, ali je utisak da je slavlje gostiju pokvario briljantni golman Mornara Saša Ivanović.

“Drago mi je što smo u možda najgorem meču ove sezone uspjeli da osvojimo sva tri boda. Tri boda koja su nam i te kako bila potrebna nakon četiri vezana poraza”, rekao je pomoćni trener Mornara Dejan Nenezić.

A sve vrijedno pomena dogodilo se u nastavku. Penal, gol, stativa, nekoliko izglednih prilika.

U 58. minutu, ispostaviće se na kraju, postignut je gol odluke. Rotković je u kaznenom prostoru Bokelja bio u duelu sa štoperom Mikijeljom, srušen je, a za sudiju Kauđerovića nije bilo dileme - pokazao je na bijelu tačku. Precizno i lako, povratnik u dres Mornara nakon epizode u Izraelu, Rotković nastavio je tamo dje je stao.

“Ponovo nam se dešava ista situacija kao u prošlom kolu. Primili smo pogodak iako smo imali zaista zrelije prilike od rivala. Čestitam Mornaru na trijumfu, ali vjerujem da sve ovo mora da nam se vrati u nastavku šampionata”, rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Mornar - Bokelj 1:0 (0:0)

Bar - Stadion: “Topolica”. Gledalaca: oko 300. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Rotković u 58. minutu iz jedanaesterca. Žuti kartoni: Bubanja, Graovac, Mrvaljević, Rotković (Mornar), Šćekić, Mikijelj, Nikezić (Bokelj). Crveni karton: Bubanja (Mornar) u 90+2.

Mornar: Ivanović, Mrvaljević, Bubanja, Merdović, Graovac (od 81 L.Merdović), Rotković, Božović (od 77 Džanović), Kalezić, Vojvodić, Jovančov, Vukmarković (od 46 Kujović).

Bokelj: Mijatović, Mladenović, Perošević (od 72 Martić), Šćekić, Mikijelj, Bogdanović, Nikezić, Vujović (od 86 Pavičević), Ikeda, Todorović, Lazarević (od 79 Maraš).

Bonus video: