Milić propustio da sruši „svoje” i prekine tradiciju

Najveću šansu za Mladost imao je Bogdan Milić, koji je u drugom poluvremenu sa samo nekoliko metara glavom prebacio gol.
0 komentar(a)
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2014. 21:14h

Tradicija je nastavljena, doduše ne baš u čistom obliku - Mladost ni osmu uzastopnu godinu nije pobijedila Budućnost, ali ni „plavi" nisu uspjeli da po 17. put pobijede „crvene đavole” u 21. podgoričkom derbiju u nezavisnoj Crnoj Gori.

Tradicija je, na kraju, mogla da bude prekinuta, jer je Mladost po teškom terenu na Starom aerodromu imala i više šansi i zrelije prilike od Budućnosti.

"Nisam zadovoljan bodom. Nadigrali smo Budućnost, ali nismo nagrađeni pobjedom. Zadovoljan sam igrom, mislim da se vraćamo u ritam koji smo imali na početku sezone", kazao je Aleksdandar Nedović, trener Mladosti.

Najveću šansu za domaćina imao je Bogdan Milić, koji je u drugom poluvremenu sa samo nekoliko metara glavom prebacio gol. Robusni napadač, bivši igrač Budućnosti, imao je još nekoliko prilika da svom nekadašnjem klubu nanese drugi ovosezonski poraz, ali ovo definitivno nije bio njegov dan...

Budućnost, koja nije oduševila, najbliža golu bila je u prvom poluvremenu, kada je Miloš Pavićević - nekadašnji igrač Mladosti, juče prvi put starter u plavom dresu - pogodio stativu.

"Mislim da je remi realan, bilo bi nepravedno da je bilo ko slavio. Imali smo nekoliko dobrih šansi, baš kao i Mladost. Znali smo da će biti teško, i zbog protivnike, i zbog teških uslova za igru. Idemo dalje, greške ćemo ispravljati u hodu, posebno kada je u pitanju realizacija - kazao je trener Budućnosti Dragan Radojičić.

Mladost - Budućnost 0:0

Podgorica - Stadion: Mladosti. Gledalaca: 250. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Žuti kartoni: Žuti kartoni: Radusinović, Živković (Mladost), Čelebić, Flavio (Budućnost).

Mladost: Radulović, Živković, Lakić, Radusinović, Pejović, Mirković, Lagator, Novović (Šćepanović), Jovanović (Savićević), Đalac, Milić (Knežević).

Budućnost: Agović, Raspopović, Tomković, Simović, Vukčević, Hočko, Rogošić, Pavićević (Flavio), Ilinčić (Čelebić), Raičević, Adrović (Vujačić).

Bonus video: