Sutjeska usporila pred derbi

61 pregleda 1 komentar(a)
Petrovac, Foto: Luka Zeković
Petrovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2014. 20:55h

Petrovac je prekinuo seriju Sutjeske od četiri vezane pobjede.

Neočekivano ili ne, tek Petrovčani su upozorili Nikšićane da put do odbrane titule neće biti posut ružama.

Uoči velikog crnogorskog derbija u srijedu pod Goricom izabranici Mila Tomića nisu izgubili korak za ekipom Budućnosti, koja je takođe remizirala, ali su zato zaostali za Rudarom, koji im je preuzeo čelnu poziciju na tabeli...

“Dobro smo i agresivno ušli u meč, brzo poveli, ali onda kao da smo popustili na sredini terena, što je protivnik kaznio i izjednačio rezultat. Uprkos remiju, pokazali smo karakter. Jesmo griješili, ali imali smo i nekoliko povoljnih šansi koje nismo uspjeli da realizujemo. Vjerujem da ćemo već u srijedu protiv Budućnosti pokazati pravo lice", kazao je kapiten Nikšićana Vlado Jeknić.

Sutjeska je protiv Petrovca igrala dobro samo na početku i finišu meča, nedovoljno protiv ekipe koja je doputovala u Nikšić sa tri vezane pobjede.

Igrao se 9. minut kada je Kovačević šutirao, golman Petrovca Popović odbio loptu, a Goran Vujović uspio da postigne svoj sedmi pogodak ove sezone. Napadač Sutjeske time se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Adrovićem iz Budućnosti.

Petrovčani su nakon pola sata preuzeli konce igre pa je Kacić "bombom" sa 30 metara u 39. minutu pogodio za, ispostavilo se konačnih, 1:1.

“Rano smo primili gol, ali smo se brzo oporavili, pokazali da možemo da igramo sa svakim protivnikom u ligi. Remi je najrealniji ishod”, prokomentarisao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Da igrače oba tima nije zadovoljio remi pokazuje sukob Janjuševića i Golubovića, koji su dobili žute kartone nakon posljednjeg zvižduka sudije Pavla Radovanovića.

Sutjeska - Petrovac 1:1 (1:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 500. Sudija: P.Radovanović (Podgorica). Pomoćnici:M.Stanković i I.Bogdanović (oba sa Cetinja). Strijelci: G. Vujović u 9.minutu (Sutjeska), Kacić u 39. minutu (Petrovac). Žuti kartoni: Lukić, Janjušević (Sutjeska), Golubović (Petrovac).

Sutjeska: Janjušević, Ognjanović, Stefanović, Jeknić, Kovačević, Igumanović (od 60.Masato), Jovović, Nikolić (od 86.Pejović-), Stijepović, G.Vujović, Lukić.

Petrovac: N.Popović, Radišić, Grbović, Martinović, Golubović, Muhović (od 80.Memedović-), Kacić (od 67.Marković-), Leposavić (od 46.Pejaković), Ivanović, Kajević, Tomić.

Bonus video: