Atletiko bolji od Reala, Arda utišao "Bernabeu"

Turski fudbaler 15 minuta prije kraja odlučio pobjednika
56 pregleda 7 komentar(a)
Arda Turan, Foto: Reuters
Arda Turan, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2014. 22:05h

Madrid je u ovom momentu dominantno crveno-bijeli, Atletiko je nakon „otimanja” Superkupa, uzeo Realu mjeru i u Primeri. Opet...

"Kolćonerosi" su u velikom derbiju pobijedili na „Santjago Bernabeuu” sa 2:1 i prvi put u istoriji povezali dva trijumfa na stadionu velikog rivala u prvenstvu, nakon što su slavili i u septembru prošle godine...

Bio je to atipičan meč Atletika, u kojem je skoro 60 minuta jurio na gol protivnika umjesto da ga (po već dokazanom receptu) sačeka, ali rezultat je svejedno došao, i to golom povratnika nakon povrede Arde Turana.

Turski as je maestralno reagovao na pas Huanfrana (odlično mu je loptu pustio i preskočio Raul Garsija) i matirao Ikera Kasiljasa, koji je izviždan od svoje publike jednako kao da se igralo na "Kalderonu"...

Interesantno, ovaj meč protiv Atletika je prvi koji je Real izgubio od Atletika kada je Kasiljas bio na golu.

Atletiko je poveo golom Tijaga Mendeša u 10. minutu poslije kornera, a Real je dominaciju u prvom poluvremenu krunisao u 26. kada je Kristijano Ronaldo iskoristio penal koji je majstorski iznudio svjesno tražeći kontakt s Giljermom Sikeirom.

"Ovaj rezultat ne mijenja naš kurs, niti način razmišljanja. Znamo koliko treba da radimo da dostignemo nivo koji želimo", poručio je suspendovani trener Atletika Dijego Simeone.

"Gol posvećujem pomoćnom treneru Hermanu Burgosu. Korner kod mog pogotka je rezultat vježbe, timskog rada, zasluge idu svima...", rekao je Tijago.

Real je nakon odličnog prvog poluvremena stao u nastavku, Atletiku odvažnosti nikada ne fali, pa je Turan, koji je nekoliko minuta prije gola možda zaslužio da bude i isključen zbog gaženja Luke Modrića, kaznio domaćina.

Real je u problemu u prvenstvu, nakon što je u prošlom kolu šokantno poražen od Sosijedada u Baskiji, iako je vodio sa 2:0.

Karlu Anćelotiju trenutno nije lako, niti ima rezultat niti Real djeluje moćno, a već kasni četiri boda za Atletikom, a šest za vodećom Barselonom, koja je juče golovima Nejmara poslije asistencija Lionela Mesija savladala Atletik Bilbao sa 2:0.

"Da biste savladali Atletiko morate da igrate 90 minuta, a ne samo 45 kao što smo mi. Opet se desilo da igramo slabije u nastavku, baš kao u Baskiji, i to je za analizu. Da li sam zabrinut? Jesam, jer nismo dobro krenuli, ali srećom pa je tek početak sezone. I prošle je situacija bila slična", istakao je Anćeloti.

Rezultati

Selta - Sosijedad 2:2 (Oreljana 28, Larivej 48 - Agireće 70, Džoni (autogolo 90+2)

Real M. - Atletiko M. 1:2 (Ronaldo (penal) 26 - Tijago 10, Turan 76)

Malaga - Levante 0:0

Barselona - Atletik B. 2:0 (Nejmar 79, 84)

Petak: Almerija - Kordoba 1:1.

Nedjelja: Rajo - Elće, Valensija - Espanjol, Sevilja - Hetafe, Granada - Viljareal.

Ponedjeljak: Eibar - Deportivo.

Bonus video: