Het-trik Koste za pobjedu Čelzija, remi Arsenala i Sitija, Liverpul pao na "Enfildu"

58 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal - Mančester siti, Foto: Beta/AP
Arsenal - Mančester siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.09.2014. 18:37h

Derbi 4. kola i jedan od glavnih duela Premijer lige u ovoj sezoni završen je bez pobjednika - Arsenal i Mančester siti su podijelili bodove na "Emirejtsu" (2:2).

Arsenal je prvi priprijetio, u 12. minutu je Dani Velbek pogodio lijevu stativu gola Džoa Harta.

Međutim, prvi su gol pogodili gosti, u 28. minutu, kada je Navas probio po desnoj strani odbrane domaće ekipe, ni dva igrača nijesu uspjela da zaustave centaršut po zemlji Španca koji je odlično uposlio Aguera, a Argentinac je sa sedam, osam metara pogodio mrežu.

Ono što nije uspio u prvom, Arsenal je uspio u drugom poluvremenu. "Topdžije" su do izjednačenja došle u 63. minutu preko Džeka Vilšira, koji je ostavio Klišija korak iza sebe i potkopanom loptom poravnao rezultat na 1:1.

Umjesto Aguera u 67. minutu je ušao Džeko, ali nije pomogao Sitiju da ponovo dođe do prednosti, već je sedam minuta kasnije domaćin preokrenuo stanje u svoju korist nakon ubačene lopte Monreala, a zatim i dobre glavom proslijeđenog pasa Vilšrira za Aleksisa Sančesa koji je iz prve, unutrašnjim dijelom desnog stopala, savladao Harta i podigao "Emirejts" na noge.

U igru je ušao i Aleksandar Kolarov koji je asistencijom učestvovao kod izjednačujućeg gola. Srpski reprezentativac je iz kornera u 83. minutu pronašao Martina Demikelisa, a štoper Sitija je glavom poslao loptu u gornji desni ugao.

Kolarov je tri minuta prije kraja utakmice pravom "bombom" mogao da donese slavlje "građanima", ali je sa lijeve strane pogodio stativu...

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini teško je optužio sudiju današnje utakmice sa Arsenalom ocijenivši da je tim iz Londona oba gola postigao poslije prekršaja.

"Dobro je što smo osvojili bod, vrlo dobro, jer smo igrali u gostima. Njihova oba gola su bila neregularna i nakon čistih faulova, a Džek Vilšer je dva puta igrao rukom", rekao je Pelegrini poslije utakmice.

Čileanski trener je kazao da tim ima karakter i da se nikada ne predaje.

"Znamo da nismo izgubili dok se utakmica ne završi. Ne samo da smo odigrali neriješeno već smo mogli i da pobijedimo, ali, ponavljam, teško je igrati u gostima na ovakav način. Bili smo bolji tim, u normalnim uslovima bismo pobijedili. Kod prvog gola napravljena su dva-tri faula nad (Serhiom) Aguerom, a kod drugog je (Dani) Velbek gurnuo (Vensana) Kompanija bez namjere da ide na loptu. Sudija je jako loše sudio", rekao je Pelegrini.

Trener Arsenala Arsen Venger kazao je da ga nervira što je tim primio gol iz kornera.

"Mogli smo poslije toga da primimo i treći gol. Stvarali smo šanse, ali smo poslije 2:2 mogli da primimo i treći gol. Prvih 80 minuta smo odigrali vrhunski i pokazali sjajan mentalitet. Na kraju ne mogu da budem zadovoljan rezultatom jer smo imali 2:1, ali ne može da se tako neometano glavom šutira poslije kornera. Za to smo krivi", rekao je Venger.

Čelzi je ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom - lider je na svom terenu pobijedio Svonsi sa 4:2, a heroj meča, uopšte i dana je sjajni Dijego Kosta, napadač "plavaca", koji je postigao het-trik.

Prethodno je u 11. minutu kapiten "plavaca" Džon Teri postigao autogol i zabrinuo domaće navijače.

Ipak, u nastavku je na scenu stupio Brazilac sa španskim pasošem i još jednom pokazao da trener Žoze Murinjo retko griješi kada su u pitanju pojačanja.

U strijelce se upisao i debitant Loik Remi, koji je nedavno obukao dres Čelzija.

U posljednjem meču, Liverpul je na "Enfildu" poražen od Aston Vile sa 1:0. Poslije remija sa Njukaslom,Aston Vila je, tako, zabilježila i treći trijumf u šampionatu i sa 10 bodova pridružila se Čelziju u vrhu tabele.

Jedini gol na meču postigao je Gabrijela Agbonlahora, koji je u 9. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru Liverpula i u padu zatreseo mrežu Minjolea.

Debiši uganuo zglob

Matje Debiši uganuo je danas zglob na meču protiv Mančester sitija, ali još nije poznato koliko će morati da pauzira.

"Ne izgleda dobro", rekao je trener Arsenala Arsen Venger i dodao da je potrebno uraditi više testova kako bi se znala tačna ozbiljnost povrede.

Debiši je lijevi zglob uganuo u drugom poluvremenu današnje utakmice.

Francuski fudbaler je u Arsenal došao u ljetnjem prelaznom roku iz Njukasla i kao zamjena za Bakarija Sanju, koji je prešao u Mančester siti.

Rezultati 4. kola

Arsenal - Mančester siti 2:2 (0:1)

Vilšir 63, Sančes 74 - Aguero 28, Demikelis 83.

Čelzi - Svonsi 4:2

Kosta 45, 56, 67, Remi 81 - Teri (autogol) 11, Šelvi 86)

Kristal Palas - Barnli 0:0

Sautempton - Njukasl 4:0

Pele 6, 19, Kork 54, Šnajderlin 90+4.

Stouk - Lester 0:1

Uloa 65.

Sanderlend - Totenhem 2:2

Džonson 3, Kejn (autogol) 82 - Čadli 2, Eriksen 48)

Vest Bromvič Albion - Everton 0:2

Lukaku 2, Miraljas 66.

Liverpul - Aston Vila 0:1

Agbonlahor 9.

Nedjelja

Mančester junajted - KPR

Ponedjeljak

Hal - Vest Hem

Tabela: Čelzi 12, Aston Vila 10, Svonsi 9, Sautempton 7, Mančester siti 7, Totenhem 7, Liverpul 6, Arsenal 6, itd.

Bonus video: