Anćeloti: Ovo nije igra za gospođice

Atletiko igra grubo? Svaka ekipa ima svoj stil, a zadatak nam je da mi nametnemo naš - poručuje trener Reala
0 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Beta/AP
Garet Bejl, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.09.2014. 12:53h

Rješavali su pitanje prvaka Evrope 24. maja u Lisabonu, kada je Real stigao do toliko željene „desime” nakon nevjerovatne drame. Atletiko se donekle osvetio osvajanjem Superkupa Španije, a sada će pokušati da zarije nož u srce svim navijačima „kraljevskog kluba” i na „Santjago Bernaebuu” pokaže ko je gazda Primere.

Veliki derbi Madrida, koji je u posljednje dvije sezone ponovo postao klasik ne samo španskog, već i evropskog fudbala, sa klupe neće moći da vodi trener Atletika Dijego Simeone. Temperamentni Argentinac je kažnjen zbog nasrtaja na sudiju baš u duelu Superkupa sa Realom, ali će njegovi ratnici dati sve da drugi put za tri sedmice sruše omraženog rivala.

"Znamo kako da igramo protiv Reala i kako da ga pobijedimo. Protiv njih samo jednom nismo imali pravi pristup, i to prošle godine u Kupu kralja, kada smo izgubili. Mislim i da imamo bolju ekipu nego lani, jer su ostali igrači gladni uspjeha, a doveli smo nekoliko odličnih pojačanja", poručio je Raul Garsija.

Pred večerašnji obračun (20 časova), u medijima se mnogo polemike vodi oko preagresivne igre Atletika. To je iznerviralo predsjednika „kolćonerosa” Enrikea Seresa, koji je osuo paljbu po kritičarima:

"To su glupani, hipokriti i bitange! Ovo je kampanja, samo da bi se uticalo na sudije".

Karlo Anćeloti je šmekerski, kao što priliči Italijanu, spustio loptu.

"Atletiko igra grubo? Ovo nije igra za gospođice, već za muškarce. Svaka ekipa ima svoj stil, a zadatak nam je da mi nametnemo naš".

Do juče je bilo pitanje da li će se Kristijano Ronaldo oporaviti na vrijeme, ali je Karleto najavio da će igrati i on i drugi rekovalescent, Karim Benzema, a da će Ćićarito vjerovatno ući tokom meča. Pitanje je, međutim, ko će zaigrati na desnom beku umjesto povrijeđenog Danija Karvahala - Serhio Ramos ili Alvaro Arbeloa.

Na golu će stajati Iker Kasiljas, koji je juče proslavio 15 godina od debija u Primeri.

"Iker nikada nije izgubio moje povjerenje. Čestitam mu jubilej i želim mu sve najbolje u budućnosti", zaključio je Anćeloti.

Bonus video: