Ronaldo i Mesi spremni za Atletiko i Atletik

1 komentar(a)
Ronaldo i Mesi, Foto: REUTERS
Ronaldo i Mesi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.09.2014. 13:48h

Prve dvije zvijezde svjetskog fubala i španske Primere spremni su za nastup ovog vikenda.

Trener Reala Karlo Anćeloti rekao je danas da će Kristijano Ronaldo biti u sastavu za predstojeću utakmicu sa gradskim rivalom Atletikom.

"Kristijano je potpuno spreman", rekao je Anćeloti.

Fudbaleri Reala sjutra od 20 časova na Sanjtago Bernabeu igraju protiv gradskog rivala Atletika u trećem kolu Primere.

To će biti repriza prošlosezonskog finala Lige šampiona, kada je Real poslije produžetaka pobijedio sa 4:1.

Poslije dva prvenstvena kola, Atletiko je sakupio četiri, a Real tri boda.

I trener Barselone Luis Enrike potvrdio je da će Lionel Mesi biti spreman za meč protiv Atletika iz Bilbaa u subotu na stadionu Kamp Nou.

Mesi je prošle nedjelje propustio reprizu finala Mundijala između Argentine i Njemačke zbog povrede prepone.

"Mesi je spreman za meč. Trenirao je i odvojeno i sa ekipom", rekao je Enrike.

Meč na Kamp Nou imaće i posebnu političku "notu" s obzirom da će Barselona igrati u tradicionalnim katalonskim bojama, u znak sjećanja na 300-godišnjicu od gubitka suvereniteta Katalonije.

Enrike je konstatovao da je ideja da se igra u bojama katalonske zastave "veoma interesantna".

"Nadam se da će nam katalonska zastava - Senjera dati snage i da će nas publika podržati u teškim trenucima", rekao je Enrike.

Godin: Idemo uvijek na pobjedu, pa i protiv Reala

Fudbaler madridskog Atletika Dijego Godin rekao je danas da je njegov tim sposoban da odbrani titulu prvaka Španije i pobijedi Real u 3. kolu Primere.

"Utakmice protiv Reala nisu kao ostale, one su više od običnih mečeva. Osvojili smo Primeru, igrali finale Lige šampiona i puni smo samopuzdanja. Idemo na pobjedu protiv svakog tima, iako igramo u gostima protiv Reala. Hoćemo da nastavimo da pobjeđujemo i borimo se za trofeje", rekao je Godin na konferenciji za medije.

Urugvajski štoper je istakao da ga još uvijek boli poraz od Reala u finalu Lige šampiona, u kojem je njegov tim imao vođstvo do posljednjeg minuta, ali je na kraju poslije produžetaka poražen sa 4:1.

"Bili smo veoma blizu, ali smo poklekli u finišu meča. Sve je to fudbal, a samo nedjelju dana prije toga smo osvojili španski šampionat na terenu Barselone. Takve stvari su nam za nauk, a fudbal vam daje šansu za osvetom", zaključio je Godin.

Bonus video: