Van Gal: Velbeka smo pustili da ide, jer nije nivo Runija i Van Persija

0 komentar(a)
Dani Velbek, Foto: Reuters
Dani Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2014. 10:27h

Dani Velbek je Mančester junajted napustio uz dozvolu trenera "crvenih đavola" Luja van Gala, koji je svoju odluku obrazložio time da Velbek nije na nivou napadača kao što su Robin van Persi i Vejn Runi.

Velbek je prešao u Arsenal za 20 miliona eura, dok je na Old Traford na pozajmicu došao Radamel Falkao.

"Razgovarao sam sa Velbekom i Ćićaritom prije nego što se pojavila mogućnost da dovedemo Falkaa. Igračima uvijek pružim priliku da me ubijede da posjeduju kvalitet. Velbek je u klub došao sa devet godina, ali nema rezultate kao Runi i Van Persi, koji su postavili standard. Zato sam dozvolio da ode", rekao je Van Gal za Dejli Mejl.

Velbek je ponikao u Junajtedu, a tokom karijere igrao je na pozajmicama u Sanderlendu i Prestonu.

Za prvi tim "đavola" odigrao je 142 utakmice i postigao 29 golova.

Za reprezentaciju Engleske upisao je 28 nastupa i 10 puta upisao se u listu strijelaca.

Falkao: Jedva čekam debi za Junajted

Kolumbijac Radamel Falkao rekao je danas da jedva čeka da debituje za Mančester junajted, vjerovatno u nedjelju protiv Kvins Park Rendžersa u četvrtom kolu Premijer lige.

"Veoma sam srećan što sam došao na Old Traford. Navikao sam da živim u gradovima kao što je Mančester, tako da neću imati problem sa adaptacijom. Za mene je Junajted veliki izazov i oduvijek sam sanjao da igram u ovakvom klubu. Oporavio sam se od povrede, počeo sam da igram prije dva mjeseca i napredovao sam u posljednje vrijeme. Koljeno je u redu, a meni raste samopouzdanje", rekao je Falkao za televiziju Skaj.

Falkao je u Junajted došao na jednogodišnju pozajmicu iz Monaka. Engleski klub će na kraju sezone imati pravo prvenstva pri eventualnom otkupu ugovor kolumbijskog igrača.

Prošle sezone Falkao je za Monako odigrao 22 meča i dao 13 golova. Zbog povrede koljena nije igrao za Kolumbiju na Mundijalu u Brazilu.

Bonus video: