Pele: Brazil mora da puno radi za šesti trofej

Pele je rekao da reprezentacija Brazila mora da igra kao tim, a ne da se oslanja na individualne kvalitete igrača ako želi da osvoji šestu titulu svjetskog šampiona
0 komentar(a)
Pele, Foto: Beta/AP
Pele, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.09.2014. 08:49h

Legendarni fudbaler Pele rekao je danas da reprezentacija Brazila mora da igra kao tim, a ne da se oslanja na individualne kvalitete igrača ako želi da osvoji šestu titulu svjetskog šampiona. Brazil je posljednju, petu titulu svjetskog prvaka osvojio 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji. Ovog ljeta je bio domaćin 20. Svjetskog prvenstva, ali je takmičenje završio u polufinalu, porazom od Njemačke od 7:1. U utakmici za treće mjesto Brazilci su izgubili od Holandije sa 3:0.

"Nema potrebe reći da je to katastrofa. Očekivali smo drugačiji rezultat, ali to se dešava. U fudbalu se uvijek dešavaju velika iznenađenja, ali nažalost, to je bilo negativno iznenađenje za nas", rekao je Pele, koji je 1999. godine proglašen za najboljeg fudbalera 20. vijeka. On je dodao da ne treba mnogo očekivati od fudbalera Barselone Nejmara.

"Nejmar ne može sam da osvoji Svjetsko prvenstvo. On je veoma dobar igrač, odrastao je u fudbalskom klubu Santos, ali on ne može sam da pobjeđuje. Potrebno nam je još... Ako želimo da osvojimo Svjetsko prvenstvo", rekao je Pele.

Selektor Luis Felipe Skolari podnio je ostavku po završetku Mundijala, a na klupi ga je zamijenio bivši reprezentativac Dunga, koji je predvodio državni tim od 2006. do 2010. godine. "Dunga je već bio selektor Brazila. Njemu možemo vjerovati. Poznajem ga, znam koliko je ozbiljan. Ali, neće biti teško obnoviti reprezentaciju, jedino što je potrebno je ozbiljniji rad", rekao je Pele, koji je izmedju 1957. i 1971. godine postigao 77 golova za Brazil u 92 utakmice.

Bonus video: