Lopetegi o reprezentaciji: Opet bih uradio isto

On je poručio da je navijač španskog nacionalnog tima i da se raduje zbog novog selektora Luisa Enrikea
0 komentar(a)
Đulen Lopetegi, Foto: Reuters
Đulen Lopetegi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2018. 08:12h

Trener Reala iz Madrida Đulen Lopetegi kaže da ne žali zato što je nekoliko dana pred Svjetsko prvenstvo objelodanio da će sa pozicije selektora španske reprezentacije otići da trenira kraljevski klub. Zbog toga je momentalno dobio otkaz od Španske fudbalske federacije.

Real više nema Kristijana Ronalda i Zinedina Zidana, a sa novim trenerom ima poraz u Superkupu Evrope, ali i tri pobjede iz tri meča u španskoj La Ligi. Lopetegi je pred internacionalnu pauzu za mečeve Lige nacija govorio na jednom madridskom radiju.

"Napravio sam odluku i opet bih isto postupio. Uradio sam to na najiskreniji način i ne žalim ni zbog čega", rekao je Lopetegi kada su ga pitali da li žali zbog načina na koji se rastao sa reprezentacijom.

"Real je mnogo porastao od kako sam ga ja napustio kao igrač. Veličina je uvijek postojala, a sa novim titulama ona je narasla još više. Kada sam ja otišao imao sam 24 godine, došao sam u Real kao igrač sa 18" , dodao je trener Reala.

On je takođe poručio da je navijač španske reprezentacije i da se raduje zbog novog selektora Luisa Enrikea. Lopetegi je u radijskoj emisiji uporno odbijao da priča o pregovorima između njega i Reala dok je bio selektor, piše Sport klub.

"Ono što smo uradili smo uradili jer smo mislili da tako treba, uvijek gledajući iz perspektive da sve bude podređeno Realu. Uradili smo to na čestit i odgovoran način", poručio je Lopetegi.

"Što se tiče Kristijana Ronalda nisam pričao sa njim. Kada sam ja došao, on je već jasno objavio da hoće da ide. On je fenomenalan igrač i poštovao sam njegovu odluku".

Trener aktuelnog šampiona Evrope je komentarisao i transfer politiku kluba,

"Na početku sam imao neke svoje zahtjeve i igrače koje bih volio, ali igrači koje imamo su odlični na svim pozicijama. Možemo sa njima da se borimo za sve titule. Neću da pričam o igračima koji nisu u našem timu. Dopadaju mi se Bejl, Benzema, Asensijo, Isko, ostali koji nisu kod nas zaslužuju poštovanje, ali ne i našu pažnju", kaže Lopetegi koji je odbio i da odgovori na pitanje da li bi prije želio Nejmara ili Mbapea u timu.

Bonus video: