Čarlton: Odsustvo iz evropskog takmičenja će biti korisno za Junajted

0 komentar(a)
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.09.2014. 17:10h

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Bobi Čarlton rekao je danas da će odsustvo iz evropskih takmičenja ove sezone pomoći tom klubu da se oporavi od loših rezultata.

Čarlton, koji je odigrao 754 utakmica i postigao 247 golova za Junajted, rekao je da je uvjeren da će ekipa napredovati, nakon što je ove sezone osvojila dva boda u tri prvenstvene utakmice.

"Čudno je što Mančester junajted jednu sezonu neće igrati u evropskim takmičenjima. Zvuči ludo, ali možda će nam to olakšati stvari. Sezonu smo počeli sa nekolicinom novih igrača, nismo igrali dobro, ali igraćemo. Ovo će biti velika avantura", rekao je Čarlton, preneli su britanski mediji.

Mančester junajted ove sezone nije pobijedio u prve četiri utakmice, uključujući i ponižavajući poraz od 0:4 od MK Donsa u Liga kupu, pa novi trener Luj van Gal čeka prvu pobjedu u zvaničnim takmičenjima.

"Čudno je kako se sve dogodilo, da Mančester junajted nije u vijestima, ali to neće dugo trajati", rekao je direktor kluba sa Old Traforda.

Mančester junajted je ovog ljeta potrošio 150 miliona funti na pojačanja, doveo je šest stranih igrača, uključujući Anhela Di Mariju iz Real Madrida za 59,7 miliona funti, što je rekordan transfer britanskog fudbala.

Bonus video: