Evo koji je tekst, po Brnoviću, više poremetio reprezentaciju nego odlazak Drinčića

Evo koji je tekst zaoukipirao toliku pažnju Branka Brnovića da je nakon pobjede nad Moldavijom u Podgorici više pričao o njemu nego o uspješnom startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
59 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2014. 10:55h

Ovaj tekst, objavljen na portalu "Vijesti" dan uoči utakmice sa Moldavijom, je po selektoru Branku Brnoviću više poremetio reprezentaciju od odlaska jednog od najboljih igrača - Nikole Drinčića - samo dan uoči početka kvalifikacija za EP.

Taj tekst je i bio razlog prepucavanja crnogorskog selektora sa novinarima na pres konferenciji po završetku utakmice sa Moldavijom, u kojoj su "sokoli" slavili 2:0 i uspješno počeli kvalifikacije.

Taj tekst je za Brnovića bio veći problem i on natpisa nekih medija koje on doživljava kao prijateljske (stalna podjela na prijatelje i neprijatelje reprezentacije), a koji su na dan utakmice do detalja pisali o sukobu Drinčića i Savića, o psovkma, o uvredama...

Ali, po Brnoviću, iznošenje prljavog veša u javnost ne remeti atmosferu - atmosferu remeti MIŠLJENJE da Crna Gora ima problem na sredini terena nakon odlaska Drinčića i MIŠLJENJE da Simona Vukčevića MOŽDA treba aktivirati u budućnosti, jer igra standardno u grčkoj ligi, u Levadijakosu.

Atmosferu, po Brnoviću, nije poremetila ni njegova izjava da Drinčić ima pritisak "odozgo" - nakon čega ga je demantovao do skora njegov najvjerniji vojnik - već mediji koji su POGREŠNO prenijeli njegovu izjavu. Kaže da nije mislio na Partizan i Beograd, već da je samo rekao "odozgo".

Isto tako, prije četiri godine, kada nismo potencirali sukob Vučinića i Brnovića uoči revanša sa Češkom (ponovo da ne pokvarimo atmosferu), proglašeni smo „remetilačkim faktorom“ zbog mišljenja da je naš nacionalni tim u Pragu igrao pogrešno – suviše ofanzivno.

U pitanju je, drugog objašnjenja nema - povreda sujete. Samo na taj način se može objasniti da selektoru konstantno smeta drugačije mišljenje.

Selektore, "Vijesti" ni Vas, ni Filipovića, ni Kranjčara nikada nisu „prozivali“ zbog izbora igrača. Nećemo ni Vašeg nasljednika. Poštujemo i poštovaćemo pravilo da je svako odgovoran za svoj posao.

Selektore, ako mislimo da je reprezentacija Crne Gore trebalo da igra drugačije sa igračima koje vi izaberete ne znači da smo neprijatelji reprezentacije i da je rušimo. Ili, ako konstatujemo da selekcija četiri godine nije dobila iole ozbiljnijeg protivnika na svom terenu i pokušamo da objasnimo zbog čega...

Selektore, konstruktivna kritika i drugačije mišljenje su normalne stvari u normalnim društvima, put da se dođe do rješenja i težih problema od igre i rezultata jedne fudbalske selekcije. Abraham Linkoln je svojevremeno rekao – kritikuje onaj ko ima srce da pomogne.

Bonus video: