Žele utješno drugo mjesto za kraj

Mlada reprezentacije Crne Gore sjutra u Toftiru (18.00) protiv Farskih Ostrva, na vjerovatnom oproštaju selektora Dušana Vlaisavljevića, igra posljednji meč u kvalifikacijama za EP
0 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2014. 16:37h

Nakon bolnog poraza u Rumuniji (4:3), kojim su izgubili sve šanse da se dočepaju baraža za Evropsko prvenstvo, mladi reprezentativci na gostovanju Farskim Ostrvima imaju dvije vrste motiva da uspješno završe kvalifikacije.

Prvi je takmičarski - u slučaju da zabilježe pobjedu najvjerovatnije će završiti kvalifikacije na drugom mjestu u grupi (osim u slučaju da Rumuni iznenade Njemce u Magdenburgu) i tako postati prva od dosadašnje četiri generacije mlade reprezentacije Crne Gore koja je okončala takmičenje na tako visokoj poziciju u grupi.

Drugi motiv je emotivni - ovo će, naime, biti oproštajna utakmica selektora Dušana Vlaisavljevića, ali i većine fudbalera koji zbog starosne kategorije više neće igrati za mlade.

Jedan od njih je i vezista Branislav Janković.

"Ocekujem pobjedu, i tako da se većina nas oprosti od reprezentacije. Neće biti lako, jer zna da su Farani motivisani samim tim što igraju na domaćem terenu. Takođe, još na meču u Podgorici su pokazali da znaju da igraju fudbal, a ovdje u Toftiru su i Rumuniji uzeli bod. Želimo ipak da pokažemo da smo bolji i da osvojimo drugo mjesto, što bi za nas bila makar mala utjeha zbog izgubljene trke za baraž", kaže Janković.

Meč u dalekom Toftiru, u koji je naša selekcije stigla letom iz Budimpešte, igra se sjutra u 18 sati.

Bonus video: