“Gazeta”: De Rosi najplaćeniji sa 6,5 miliona

Drugi na listi je napadač Napolija Gonsalo Iguain sa 5,5 miliona, a iza njega je tandem Juventusa Karlos Teves - Pol Pogba sa milion manje.
0 komentar(a)
de rosi, Foto: Reuters
de rosi, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.09.2014. 12:09h

“Gazeta delo sport” je objavila listu najplaćenijih igrača u Seriji A, na kojoj prvo mjesto zauzima Danijele de Rosi.

Vezista koji je u karijeri igrao samo za Romu je skupo naplatio ljubav prema “vučici”, jer godišnje prima 6,5 miliona eura.

Drugi na listi je napadač Napolija Gonsalo Iguain sa 5,5 miliona, a iza njega je tandem Juventusa Karlos Teves - Pol Pogba sa milion manje. Francuz je do ove sezone primao milion i po, ali mu je zarada utrostručena.

Mario Gomes u Fiorentini prima četiri miliona i 250 hiljada, a po četiri imaju novi napadač Milana Fernando Tores (kojem ostatak plate daje Čelzi), defanzivac “rosonera” Filip Mekses, te Đaluiđi Bufon i Arturo Vidal iz Juventusa.

U Top 10 je i njihov saigrač Andrea Pirlo sa 3,8 miliona.

Među trenerima u Seriji A je najplaćeniji Rafa Benites (Napoli - 3,5 miliona), ispred Valtera Mazarija (Inter - 3,3), Rudija Garsije (Roma - 2,8), Masimilijana Alegrija (Juventus - 2,4)...

Na “čizmi”, ipak, najviše zarađuje Antonio Konte, čiji ugovor sa Fudbalskim savezom Italije vrijedi 3,65 miliona eura godišnje.

Bonus video: