Bećiraj: Teško je bez Stevana, ali moramo kako znamo

63 pregleda 10 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2014. 17:58h

Sve izvjesniji izostanak Stevana Jovetića u ponedjeljak veče protiv Moldavije suštinski ne mijenja ništa - Crna Gora mora da ide na tri boda na otvaranju kvalifikacija, jasan je napadač "hrabrih sokola" Fatos Bećiraj.

Bivši napadač Budućnosti i zagrebačkog Dinama, sada član kineskog Čangčuna, podvukao je na večerašnjem brifingu na stadionu pod Goricom da bi bio zadovoljan i minimalnom pobjedom, iako javnost priželjkuje osvetu za debakl od Moldavaca na kraju kvalifikacija za Mundijal.

"Ne treba sada da mislimo na poraz iz prošlih kvalifikacija i pet primljenih golova. Ovo je nova utakmica, kreće drugi ciklus kvalifikacija i ne treba da se osvrćemo. Maksimalno smo fokusirani na meč i lično bih bio zadovoljan i minimalnom pobjedom, samo da upišemo tri boda. Biće teško, pogotovo nakon ovih problema oko povreda, ali vjerujem u pobjedu. Optimista sam", rekao je Bećiraj.

Po novom sistemu, u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo ide trećeplasirana ekipa iz grupe. Crna Gora tu svakako vidi šansu...

"U pretprošlom ciklusu smo bili jako blizu plasmana na veliko takmičenje, u prošlim smo dugo bili u igri za Mundijal, ali mislim da nas je poraz od Ukrajine pod Goricom koštao prolaska. Napašćemo treće mjesto, ali možda i neki bolji plasman ako nam se ukaže prilika. Imamo dobar raspored, nakon Moldavije idemo Lihtenštajnu i Austriji, tako da imamo čemu da se nadamo. Ali, ključ je da idemo utakmicu po utakmicu, nije poželjno da razmišljamo tako daleko", ističe Bećiraj.

Povreda Jovetića je uticala i na raspoloženje, ako se ispostavi da neće moći da zaigra preksjutra veče (a svi su izgledali da neće) Crna Gora će u napadu imati opciju manje.

"Uvijek imamo neki problem, više smo navikli na to. Svima nam je žao što se Stevan povrijedio. Teško ćemo nadomjestiti njegov izostanak, ali moraćemo kako znamo i umijemo. Svi koji smo tu došli smo da damo doprinos, a ovakve stvari se uvijek mogu desiti", dodao je Bećiraj i opisao situaciju kada se Jovetić povrijedio:

"Sprintao je i uhvatio se za zadnju ložu. Odmah nakon toga je napustio trening", objasnio je Bećiraj situaciju sa sinoćnjeg treninga.

Bećiraj je u reprezentaciji do sada uglavnom igrao desno krilo, a sada u Čangčunu napada s druge pozicije.

"U klubu igram centralnog napadača, a posljednja dva meča sam, kada smo igrali s trojicom u špicu, bio na desnoj strani", zaključio je Bećiraj.

Večerašnjem treningu je prisustvovao i prvi selektor u istoriji fudbalske reprezentacije Zoran Filipović, a u društvu s njim i predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejanom Savićevićem bio je i trener Sutjeske Mile Tomić.

Bonus video: