Advokat: Francuska će pokazati šta nam je potrebno

1 komentar(a)
Advokat i Karadžić, Foto: Beta
Advokat i Karadžić, Foto: Beta
Ažurirano: 06.09.2014. 15:42h

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je danas da će prijateljska utakmica s Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Igraćemo protiv veoma, veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Vidjećemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je Advokat na veoma posjećenoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će sjutra od 20.45 na stadionu Partizana igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

"Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice", kazao je Advokat.

Selektor je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želio da saopšti tim jer još nije rekao ni igračima.

On je rekao da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima.

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati poslije utakmice s Francuskom.

"Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak poslije utakmice. Imam određena očekivanja i vidjećemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje", rekao je novi selektor "orlova".

Advokat je kazao da očekuje da Srbija u susretu s Francuskom pokaže da je tim.

"Prethodni selektor je uradio pravu stvar jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv", dodao je Advokat.

Dešan: Srbija je opasan tim

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan ocijenio je da je Srbija opasan tim i da će prijateljska utakmica s njom pomoći njegovoj ekipi da se spremi za Evropsko prvenstvo.

"Srbija se nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo, ali ima mnogo odličnih igrača koji nastupaju u najjačim evropskim ligama. Dobro je što ćemo igrati protiv tako opasnog tima, kako bismo se što bolje spremili za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će Srbija biti za dvije godine u Francuskoj", rekao je Dešan novinarima u Beogradu.

Selektor Francuske najavio je i da će probati neke nove igrače u odnosu na tim koji je ove nedjelje pobijedio Španiju kod kuće.

"Trikolori" su domaćini sljedećeg Evropskog prvenstva, na koje su se plasirali kao domaćini, tako da će do 2016. igrati samo prijateljske mečeve, uglavnom s timovima iz kvalifikacione grupe Srbije, koja ima tim manje u odnosu na ostale grupe.

"Nama je to bitno jer ćemo se tako spremati za EP, a ekipe poput Srbije, Danske i Portugala su veoma značajni protivnici. Imaću dve godine da radim sa igračima i da probam da nove uvedem u ekipu sa starijima i iskusnijima", rekao je Dešan.

Bonus video: