Đorđević: I da sam dao pet golova, bio bih jednako tužan

"Jutros na doručku ni riječ se nije čula, to dovoljno govori koliko smo razočarani", kaže dvostruki strijelac Luka Đorđević.
73 pregleda 4 komentar(a)
Đorđević_2, Foto: Z.ĐURIĆ
Đorđević_2, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 05.09.2014. 16:39h

Mlada reprezentacija Crne Gore je do 68. minuta na stadionu Dinama u Bukureštu imala sve, a sada nema ništa.

Vođstvo od 3:1 u odlučujućem meču za plasman u baraž na EP za tren se pretvorilo u poraz 4:3. Na nevjerovatan, neobjašnjiv - u fudbalu rijedak način - raspršeni su snovi ekipe Dušana Vlaisavljevića o plasmanu u završnicu.

Šta se dogodilo, ni dan nakon meča nije mogao da objasni trostruki strijelac i nesuđeni heroj nesuđenog plasmana među 14 najboljih u Evropi, Luka Đorđević.

"Pobjedu smo htjeli kao nikada do sad i stvarno je neobjašnjivo sta se desilo u drugom poluvremenu. Stvarno mi nije jasno. Možda su nas pretrčali, možda su bili svježiji, stvarno ne znam...", kaže Đorđević, koji je za samo 20 minuta postigao tri gola u prvom poluvremenu, od 0:1 doveo Crnu Goru do činilo se zlatnih 3:1...

Trebalo je to da bude utakmica karijere za novog napadača Sampodorije, ali i meč generacije cijele ekipe. I činilo se da će biti tako, sve do finiša...

"Ne, nije moja utakmica karijere. I da sam dao pet golova, ne bih bio srećan. Disali smo svi kao jedan i željeli baraž više od svega", kaže Đorđević.

Razočarenje je veliko, put u Toftir na posljednji meč protiv Farskih Ostrva (9. septembar) sada dolazi kao kazna...

"Jutros na doručku se riječ nije čula, to dovoljno govori koliko smo razočarani", kaže Đorđević.

Crna Gora je do Bukurešta imala sjajan ciklus kvalifikacija, imala je samo jedan poraz od moćnih Njemaca u Visbadenu, a sada rizikuje i da izgubi drugo mjesto. No, drugo ili treće, skoro da je nebitno, kada vas nema u krugu od četiri najbolja drugoplasirana...

"U ovakvim takmičenjima sitnice odlučuju, bilo je utakmica u kojima smo mogli da uzmemo više bodova, ali šta sada da se radi... U svakom slučaju, ponosan samo na svakog od mojih drugova, jer znam koliko je svako od njih dao sebe ovoj reprezentaciji".

O Đorđevićevim golovima će se ipak pričati, bez obzira na surov poraz.

Ipak, ostaje skroman:

"Nije sve moja zasluga, kod svih golova sam imao veliku pomoć saigrača. Pripreme sam tek polovično odradio sa ekipom, potom sam i dvije nedjelje bio povrijeđen i fizički se nisam osjećao spremnim", kaže napadač Zenita na privremenom radu u Sampdoriji.

Đorđević je ubijeđen da ovo nije bila posljednja šansa...

"Nije, zašto? Nadam se i vjerujem da već naredna generacija može da ostvari naš san, napravi korak više i dočepa baraža", kaže Đorđević.

Crna Gora u utorak u Toftiru protiv Farskih Ostva igra posljednji meč u kvalifikacijama, važan samo zbog drugog mjesta u grupi, jer se vjeruje da Rumuni neće pobijediti Njemačku u gostima.

No, bez obzira na to, Crne Gore neće biti u novembarskom žrijebu baraža za Evropsko prvenstvo u Češkoj naredne godine. A nedostajalo je tako malo....

Bonus video: