Džerard ne može da dočeka start Lige šampiona

0 komentar(a)
Džerard, Foto: Beta/AP
Džerard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.09.2014. 14:46h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da ne može da dočeka povratak svoje ekipe u Ligu šampiona i istakao da je pravilo u klubu s Enfilda vrlo jasno - pobjeda u svakom takmičenju u kojem učestvuje.

Liverpul, petostruki šampion Evrope, ponovo je među elitom poslije odsustva od pet godina, a prvi meč u novoj sezoni će igrati protiv Ludogoreca 16. septembra. "Kad gledaš Ligu šampiona, a niste dio nje, onda ima ljubomore i zavisti jer ostali igrači igraju na velikoj sceni i slušaju himnu Lige šampiona. To je trofej koji svaki igrač sanja da osvoji i zbog iskustva koje sam stekao tokom godina, želim da to ponovo probam", rekao je Džerard za NBC.

Džerard se ipak neće zadovoljiti samo ovogodišnjem učešćem u Ligi šampiona, već smatra da Liverpul mora da obezbijedi učešće i naredne godine. "Mislim da veoma dobar tim i mislim da možemo da postanemo odlični jer još ima prostora za napredak. Pravilo u Liverpulu je sasvim jasno - pokušaj da pobijediš u svakom takmičenju u kojem učestvuješ.

Vrlo je važno da održimo mjesto u Ligi šampiona", rekao je Džerard.

Kapiten Liverpula je naveo da će trener Brendon Rodžers biti ključna figura u svim budućim uspjesima kluba.

"Taktički je veoma pametan, reaguje na situacije, mijenja stvari na bolje, vidi probleme i rješava stvari vrlo brzo", objasnio je Džerard.

Bonus video: