Realov profit 38,5 miliona eura

0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2014. 12:52h

Real je prošlu sezonu završio sa profitom od 38,5 miliona eura, saopštio je danas predsjednik aktuelnog prvaka Evrope Florentino Peres.

Madriđani su prošle sezone ostvarili prihod u iznosu od 603 miliona eura, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 10,9 odsto, prenosi španski list "As".

"Desetu uzastopnu godinu Real je klub sa najvećim prihodima", rekao je Florentino.

On je saopštio da je Real platio porez u iznosu od 167 miliona eura.

Nema neslaganja s Ronaldom

Florentino Peres je danas izjavio i da nema nesporazuma sa Kristijanom Ronaldom i istakao da je lojalnost portugalskog fudbalera klubu neupitna.

"Nema neslaganja. Jako dobro poznajem Ronalda i pored toga što je najbolji na svijetu, njegova lojalnost je neupitna", rekao je Peres za španske medije.

Ronaldo je ranije ove nedjelje svojim izjavama nagovijestio da nije zadovoljan kako je klub poslovao u prelaznom roku.

"Imam svoje mišljenje, ali ne mogu da kažem šta mislim. Sjutra bih bio na svim naslovnim stranama, a to ne želim. Ali, ako predsjednik smatra da je najbolje za tim da dovede te igrače, moramo da poštujemo njegovu odluku", rekao je tada Ronaldo i dodao da su Ahnel di Marija i Ćabi Alonso bili veoma važni igrači madridskog kluba.

Takođe, najbolji fudbaler svijeta je juče izjavio kako bi jednog dana volio da se vrati u Mančester junajted.

Peres je danas još jednom objasnio zašto su Di Marija i Alonso napustili Santjago Bernabeu.

"Real je Di Mariji dao najbolju moguću ponudu, to je bio maksimum... Nijedan igrač u klubu nema takav prihod (koji je Di Marija tražio) osim Ronalda. Ćabi je blizu kraja svoje karijere i on želi da njom upravlja na svoj način", kazao je Peres.

Bonus video: