Vlaisavljević: Žao mi je igrača, zaslužili su da igraju baraž

"Žao mi je igrača, jer su po svemu pokazanom zaslužili da igraju makar baraž za Evropsko prvenstvo"
8 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2014. 21:42h

Porazom od Rumunije u Bukureštu (4:3), mlada reprezentacija Crna Gora je izgubila je sve šanse da se plasira u baraž na Evropsko prvenstvo.

I ne bi bilo ništa čudno i neubičajeno (bilo bi kao u tri prethodna ciklusa), da izabranici Dušana Vlaisavljevića u odlučujućem meču nisu vodi sa 3:1, samo 22 minuta prije kraja.

A onda se njihova igra raspala, nije osvojen čak ni bod koji bi sačuvao teoretsku šansu uoči gostovanja Farskim Ostrvima u utorak.

"Odigrali smo maestralno prvo poluvrijeme, ali nam je nažalost nedostajalo snage da u nastavku odigramo na istom nivou. Cijela ekipa je pala, ali smo i pored toga stvorili bar četiri odlične šanse za gol koje nismo uspjeli da iskoristimo. Na našu žalost, protivnik je golom kaznio svaki naš promašaj", rekao je Vlaisavljević za sajt FSCG.

"Napravili smo mnogo individualnih grešaka jer smo izgubili koncentraciju kada smo ostali bez snage, a naivno napravljeni penal ne zaslužuje ni komentar. Žao mi je igrača, jer su po svemu pokazanom zaslužili da igraju makar baraž za Evropsko prvenstvo. Umjesto toga, pokušaćemo da se pobjedom na Farskim Ostrvima vratimo na drugo mjesto u grupi, iako neće biti nimalo lako da povratimo ekipu od šoka koji smo doživjeli u drugom poluvremenu", rekao je selektor Vlaisavljević.

Bonus video: