Moldavci stižu u Podgoricu da pobijede ponovo

Moldavcima skočile ambicije nakon 5:2 u Podgorici na kraju prošlog ciklusa - vezista Artur Jonica najavljuje igru na pobjedu, selektor Jon Karas kaže da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo.
3 komentar(a)
Moldavija, Foto: Savo Prelević
Moldavija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2014. 20:00h

Optimizam Moldavaca pred start novih kvalifikacija nije bez pokrića nakon što su u oktobru pod Goricom ostvarili najveću pobjedu u istoriji, kada su slavili sa 5:2.

Novi vezista italijanske Verone Artur Jonica, koji je upravo u Podgorici postigao prvi gol za reprezentaciju, kaže da on i njegovi saigrači žele da pokažu da nevjerovatna pobjeda u posljednjem kolu prošlog ciklusa nije bila slučajna.

"Idemo da pobijedimo. Želimo da igramo dobar fudbal, da se opet pokažemo u pravom svijetlu, ali i da dokažemo da tih 5:2 nisu bili slučajni, naprotiv", rekao je Jonica moldavskim medijima.

Da li će biti teže zbog činjenice da ste dobili Crnu Goru u gostima sa 5:2?

"Da, sigurno će biti teže, taj rezultat će motivisati Crnu Goru. I to je sasvim u redu, jer nije lako izgubiti na svom stadionu tako visokim rezultat. Mislim da će opet krenuti ofanzivno na nas i da će nas presingovati od prvog minuta".

Baš u tom meču postigao si prvi gol za reprezentaciju. Da li vjeruješ da možeš da pogodiš ponovo?

"Da, naravno, ali to nije najvažnija stvar. Važnije je da ostvarimo željeni rezultat. Nije bitno ko će dati gol.

Selektor Jon Karas je izjavio da je cilj Moldavije plasman na Evropsko prvenstvo. Koliko je taj cilj realan?

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje. U našoj grupi su vrlo jake i izjednačene ekipe. Ali, ta činjenica nas dodatno motiviše da igramo najbolje što možemo. Vjerujem da će navijači biti zadovoljni i da ćemo se boriti do kraja".

Šta ste naučili iz jučerašnje utakmice sa Ukrajinom (poraz 1:0) i koliko će vam ona pomoći u pripremi utakmice sa Crnom Gorom?

"Moraćemo da nadogradimo odbrambenu liniju, jer smo imali problema sa Ukrajinom od prvog minuta. Isto tako, moramo da budemo mnogo agresivniji", zaključio je Jonica.

I jedna dobra vijest za Crnu Goru - vezista Rostova Aleksandru Gackan, jedan od najvažnijih reprezentativaca Moldavije, najvjerovatnije će propustiti utakmicu pod Goricom zbog povrede.

Bonus video: