Jovetić: Igrati sa reprezentacijom veliko takmičenje, ništa ne može da se mjeri s tim

"Igrao sam Ligu šampiona, Premijer ligu, Seriju A, osvojio titulu u Engleskoj, ali igrati s reprezentacijom na velikom takmičenju, ništa ne može da se mjeri s tim"
21 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2014. 16:41h

Stevan Jovetić kaže da je već ostvario nekoliko bitnih stvari u karijeri, ali da mu nešto nedostaje...

"Igrao sam Ligu šampiona, Premijer ligu, Seriju A, osvojio sam titulu u Engleskoj... Ipak, moja najveća neostvarena želja je nastup sa reprezentacijom na velikom takmičenju. Ništa ne može da se mjeri s tim", kazao je Stevan Jovetić, danas uoči prvog treninga reprezentacije Crne Gore pred meč sa Moldavijom narednog ponedjeljka.

Ističe da je njegova želja apsolutno realna...

"Vjerujem da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Imamo tešku grupu, kvalifikacije su uvijek teške, ali bolje što smo dobili Rusiju i Švedsku, nego na primjer Španiju ili Italiju, koje bi bile veliki favoriti. Ovako smo izvukli reprezentacije sa kojima možemo da igramo. Vjerujem da smo sposobni da osvojimo neku od pozicija koja će nam donijeti plasman na veliko takmičenje. To bi bilo sjajno, nema ništa ljepše nego igrati Evropsko prvenstvo sa svojom reprezentacijom.

A prvi preduslov je - pobjeda protiv Moldavije. Kvalifikacije za EP u Francuskoj startuju narednog ponedjeljka i Crnoj Gori gotovo očajnički trebaju tri boda...

"Ne smije da bude alibija i izgovora. Jednostavno, pobjeda je imperativ. Znamo koliko je bitno dobro krenuti kvalifikacije, zato moramo da pobijedimo Moldaviju", kaže Jovetić.

Moldavija u Podgorici (septembar), Lihtenštajn i Austrija u gostima (oktobar), pa Švedska (novembar) i Rusija kod kuće (mart). Raspored je utakmica je dobar, ali pod jednim uslovom..

"Dobar, ali treba da otvorimo kvalifikacije pobjedom. Ako ne pobijedimo Moldaviju, šta nam znači dobar raspored?", dodaje napadač Mančester sitija.

Upravo protiv Moldavije, oktobra prošle godine, Jovetić je postigao prve golove (dva) za reprezentaciju nakon više od godinu. Malo ko je, međutim, nakon te utakmice pričao o Stevanovim golovima...

"Bili su to golovi za zaborav, izgubili smo 5:2, ali opet - možda su mi značili na psihološkom planu. Vjerujem da ću u pogađati u novom ciklusu, iako bih svaki put mijenjao moje golove za pobjedu reprezentacije. Imamo veliku želju da se revanširamo Moldaviji,da pokažemo da taj poraz nije bio realno stranje stvari i da kvalifikacije otvorimo trijumfom".

Selektoru Branku Brnoviću javili su se danas svi pozvani fudbaleri osim oni koji putuju sa dalekog (Damjanović, Bećiraj, Kasalica), ili bliskog istoka (Vučinić). Oni će se pridružiti sjutra.

Nema ni Vladimira Volkova, koji je zbog povrede pod velikim znakom pitanja i dilema je da li će uopšte dolaziti u Podgoricu. Kako je saošteno, ipak se očekuje dolazak Marka Baše, iako su minimalne šanse da zaigra protiv Moldavije, zbog povrede mišića.

Ishod ovih dilema i dilemica iščekuje Miloš Krkotić, koji će doći samo u slučaju da neko definitivno otpadne...

Bonus video: