Grof preuzima Lokomotivu!

„Železnodorožniki” su otpustili Leonida Kučuka nakon poraza kod kuće od Zenita (1:0)
7 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2014. 07:50h

Najbolji crnogorski trener Miodrag Božović Grof preuzeće do kraja sedmice klupu jednog od velikana ruskog fudbala, Lokomotive iz Moskve!

„Železnodorožniki” su juče otpustili dosadašnjeg trenera Leonida Kučuka nakon poraza kod kuće od Zenita (1:0), a ruski mediji pišu da je sve spremno za ustoličenje Miodraga Božovića, koji se i dalje vodi kao trener Rostova sa Dona.

Ako se prelazak realizuje, biće to Božovićev peti klub u Rusiji (nakon Amkara, Moskve, Dinama i Rostova), a drugi iz reda velikana. Božović je aprila 2010. preuzeo Dinamo iz Moskve, što je bio vrhunac njegove trenerske karijere, ali se na klupi zadržao samo godinu.

Lokomotiva, koja je u vlasništvu ruske željeznice, važi za jedan od najmoćnijih klubova u Rusiji. Upravo je Božović prošle sezone spriječio Moskovljane da osvoje prvu titulu od 2004. godine, šokantnom pobjedom sa Rostovom (2:0) u pretposljednjem kolu prvenstva. Lokomotiva je ove sezone krenula slabije, eliminisana je od kiparskog Apolona u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a Grof sa svojim crnogorskim saradnicima stiže da sredi stvari.

I Božovićev jučerašnji rezultat sa Rostovom liči na rastanak - izgubio je na gostovanju CSKA čak 6:0.

Bonus video: