Rudar pobijedio u Golubovcima

Sutjeska je, nakon petog kola, prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i drugoplasirana Budućnost i Rudar na trećem mjestu sa slabijom gol razlikom
87 pregleda 0 komentar(a)
Kato, Foto: Savo Prelević
Kato, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2014. 17:07h

Fudbaleri Rudara na pauzu će sa samog vrha tabele, poravnati sa ekipama Sutjeske i Budućnosti, pošto danas na Trešnjici nisu dozvolili da im se dogodi ono što im se već desilo na Starom aerodromu prije 14 dana.

Pljevljaci su tada ostali bez bodova protiv Budućnosti, iako su igrali bolji fudbal od domaćina, uz neuporedivo više šansi.

Nešto slično umalo je snašlo izabranike Mirka Marića protiv Zete u Golubovcima. Rudar je vodio i mnogo bolje izgledao kao tim od domaćina, kada je Zeta izjednačila 18 minuta prije kraja, maltene ni iz čega - nakon prekida, autogolom štopera Pljevljaka Mijuškovića.

Trener Marić već se bio uhvatio za glavu kada je, samo tri minuta kasnije, stigla spasonosna "raketa" Japanca Kata sa ivice šesnaesterca - 1:2, i bodovi su sasvim zasluženo otišli u Pljevlja.

"Bili smo na izuzetnom nivou, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku kao da se osjetio umor, možda od zgusnutog rasporeda, ali i od teških vremenskih uslova. Šokirao nas je izjednačujući gol Zete, ali smo pokazali karakter, izdigli se iznad svega i zasluženo slavili", kazao je Mirko Marić, trener Rudara.

Zeta nije pokazala mnogo, većina napadačkih akcija svela se na srljanja preko Orlandića, koji nije mogao sam. Golubovčani nisu imali ni sreće, dvojica ključnih igrača u veznom redu, Šofranac u prvom, pa Burzanović u drugom poluvremenu, morali su da budu zamijenjeni zbog povreda. I takva, desetkovana Zeta, umalo je osvojila bod...

"Kao da smo u krizi, a važnost utakmice dodatno je sputala igrače. Nisam mogao da prepoznam svoju ekipu, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku sam pokušao da razmrdam tim izmjenama, donekle sam uspio, izjednačili smo, ali je to bilo kratkog daha. Pauza će nam dobro doći", kazao je trener Zete Rade Vešović.

Rudar je počeo puno bolje, pa je nakon pokušaja Nome u 3. i Brnovića u 9. minutu, ubrzo stigao vodeći gol. Igrao se 18. minutu kada su braća Ivan i Igor Ivanović izigrali kompletnu odbranu Zete. Prvo su razmijenili dupli pas sa 30 metara od gola, zatim je Ivan pobjegao po lijevoj stani i odigrao povratnu za Igora, koji je lijevom nogom, iz prve, pogodio gornji ugao golmana Petkovića.

Zeta u prvom dijelu nije uradila gotovo ništa u napadu, opasna je bila samo u 23. minutu kada se Orlandić umalo izmigoljio iz zagrljaja Damjanovića.

Pljevljaci su se pitali i u nastavku. Moglo je da bude 0:2 u 54. minutu kada je Igor Ivanović "upecan" u nepostojećem ofsajdu, ali i nakon nekoliko opasnih prodora Ivana Ivanovića po lijevoj strani.

Kontrola dešavanja na terenu kao da je opustila goste, pa je Zeta u 57. minutu mogla da bude opasna - iz kontranapada, ali je Burzanović dao sebi predug for, a onda se i povrijedio.

Izjednačenje je ipak stiglo, igrao se 72. minutu kada je Čolaković nabacio iz prekida, Cavnić u gužvi proslijedio loptu do Vlaisavljevića, njegov šut Radanović je odbranio, ali se lopta na gol lini nesrećno odbila od Mijuškovića za 1:1.

Marić je odmah nakon primljenog gola uveo Vaslija Jovovića, koji je bio kreator akcije kod odlučujućeg gola, samo tri minuta kasnije. Sjajno je na centru otvorio prostor za beka Nestorovića i krenuo je napad iz kojeg su Pljevljaci čak četiri puta šutirali na gol Zete! Petković je skinuo zicer Jovovića, pa Igora Ivanovića, potom je Cavnić izblokirao pokušaj Gačevića, ali nije bilo spasa kada je Kato natrčao na loptu i silovito je sa ivice šesnaesterca zakucao u mrežu.

Rudar je treći na tabeli, zbog slabije gol-razlike od Sutjeske i Budućnosti, ali i tim koji je možda najviše pokazao u dosadašnjem dijelu sezone. Samo su Pljevljaci, naime, igrali tri teška meča na strani, dva protiv direktnih konkurenata za titulu....

Trio vodi na vrhu

Na jučerašnjim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Sutjeska - Berane 4:0, Budućnost - Mornar 2:0, Petrovac - Mladost 4:2, Mogren - Grbalj 0:0 i Bokelj - Lovćen 0:1.

Sutjeska je, nakon petog kola, prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i drugoplasirana Budućnost i Rudar na trećem mjestu sa slabijom gol razlikom.

Petrovac i Mladost osvojili su po devet, a Bokelj i Grbalj po sedam bodova.

U narednom kolu, 13. septembra, sastaće se: Berane – Grbalj, Rudar – Mogren, Lovćen – Zeta, Mornar – Bokelj, Mladost – Budućnost i Sutjeska – Petrovac.

Bonus video: