Budućnost traži trenera: Vukotić najbliži klupi "plavih"

Kalendarsku 2017. godinu pod Vukotićem Budućnost je odigrala na fantastičnom nivou, toliko dobro da je umalo eliminisala Genk u kvalifikacijama za Ligu Evrope, iako je prvi meč u Belgiji izgubila 2:0.
88 pregleda 5 komentar(a)
Miodrag Vukotić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Vukotić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2018. 22:43h

Miodrag Vukotić najozbiljniji je kandidat da se vrati u Budućnost - klub čiji je svojevremeno bio kapiten, a nedavno i trener.

Podgoričani su juče ostali bez trenera, nakon što je Zoran Govedarica, kako je saopštio, otišao iz privatnih razloga, nakon samo šest kola.

Upravo je Vukotić jedini trener Budućnosti u posljednjih 13 godina koji je povezao dvije sezone na klupi (od 2015. do 2017), a jedan od samo trojice koji su osvojili titulu, uz Branka Babića i Miodraga Radulovića.

Vukotićeva Budućnost dominirala je u prvom dijelu sezone 2016/17, a ni rezulatski loša druga polusezona nije je koštala titule. Koštala je, međutim, Vukotića posla, koji je otišao nekoliko dana po završetku prvenstva.

Kalendarsku 2016. godinu pod Vukotićem Budućnost je odigrala na fantastičnom nivou, toliko dobro da je umalo eliminisala Genk u kvalifikacijama za Ligu Evrope (ispala na penale), iako je prvi meč u Belgiji izgubila 2:0.

Vukotić je u drugom dijelu prošle sezone vodio Rudar, sa kojim je izborio plasman u Evropu nakon što Grbalj nije dobio licencu, ali nije dočekao evropske mečeve - otišao je zbog neslaganja sa upravom.

Bonus video: