Martino: Mesi ostaje kapiten

"Gaučosi" 3. septembra igraju prijateljski meč sa Njemačkom u Dizeldorfu. Biće to debi Herarda Martina na klupi nacionalnog tima
0 komentar(a)
Tata Martino, Foto: Www.google.com
Tata Martino, Foto: Www.google.com
Ažurirano: 31.08.2014. 07:20h

Herardo Martino, koji je prošle sezone vodio Barselonu, debiitovaće na klupi Argentine u srijedu.

Tada će „gaučosi“ u reprizi finale sa SP iz Brazila odmjeriti snage sa Njemačkom, a meč se igra u Dizeldorfu.

Martino je razgovarao sa svim kandidatima na koje računa, a posebno dug razgovor imao je sa prvom zvijezdom Leom Mesijem.

"Imao sam iskren i otvoren razgovor sa Leom, kakav je uostalom i svaki kada je on u pitanju. Motivisan je maksimalno, želi i dalje da igra za reprezentaciju. Sada mu je, međutim, prioritet Barselona, sa kojom želi da osvoji trofeje. On će ostati kapiten Argentine, nema razloga da tu šta mijenjamo. Njegov zamjenik će, kao i do sada, biti Havijer Maskerano“, rekao je Martino.

Za duel sa „pancerima“, Martino je pozvao 22 igrača: Serhija Romera, Marijana Anduhara (golmani), Uga Kampanjara, Federika Fernandesa, Pabla Zabaletu, Martina Demikelisa, Markosa Roha, Ezekijela Garaja, Hoze Maríju Basanta (odbrana), Havijera Maskerana, Anhela Di Maríju, Augusta Fernandesa, Rikarda Alvaresa, Lukasa Bilju, Enca Peresa, Fernanda Gaga, Maksi Rodrígeza (vezni red), Lionela Mesija, Rodriga Palasija, Gonzala Iguaina, Serhija Aguera i Ezekijela Lavecija (napadači).

Bonus video: