Budućnost lako sa Mornarom

"Želim da se zahvalim igračima na dobroj predstavi", rekao je trener Budućnosti, Dragan Radojičić
0 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Zoran Đurić
Budućnost-Mogren, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.08.2014. 07:41h

Pred pauzu koja će trajati 14 dana zbog kvalifikacionih mečeva reprezentacija širom Evrope, Budućnost je izjednačena po broju bodova sa vodećom Sutjeskom (12 bodova), s tim da Nikšićani imaju bolju gol-razliku.

Zbog radova na Gradskom stadionu, „plavi” su ugostili Mornar na stadionu Mladosti.

Na početku meča nije bilo opasnih prilika, do 18. minuta kada je vezista Andrija Vukčević centrirao sa lijeve strane, a Aleksandar Vujačić glavom sproveo loptu u mrežu za vođstvo Budućnosti od 1:0.

Naredni minuti su provedeni u bezidejnim i jalovim napadima sve do deset minuta prije kraja prvog dijela, kada je Budućnost za pet minuta stvorila tri opasne šanse.

Prvo je u 35. povratnik u tabor „plavih”, Brazilac Flavio izveo slobodni udarac sa 20-ak metara, ali lopta je zakačila stativu.

Sljedeća prilika je bila za Admira Adrovića koji nije iskoristio centaršut Momčila Raspopovića, jer je golman gostiju, Saša Ivanović odbranio njegov udarac.

Isti igrač je promašio i treću priliku za Budućnost, kada je lopta prošla pored gola.

Do poluvremena je bilo nekoliko „sitnih” prilika koje nisu bile opasne po golmane oba tima, pa je prvi dio igre završio vođstvom Budućnosti.

U drugom poluvremenu oba tima su nastavili sa bezidejnom igrom i slabim ritmom.

U 72. minutu Marko Ilinčić (zamijenio Vujačića) probio je po lijevoj strani i driblao Borisa Merdovića koji ga je srušio, pa je sudija Nikola Dabanović dosudio penal.

Najbolji strijelac Budućnosti Admir Adrović je uzeo loptu i poslao je u mrežu za vođstvo od 2:0.

Tada je Mornar pao kako psihički tako i fizički, pa su Barani do kraja meča pokušavali samo da odbrane gol, što je prouzrokovalo da uglavnom igraju na svojoj polovini.

Pet minuta prije kraja dosuđen je još jedan slobodni udarac, koji je izveo Vladislav Rogošić sa nekih 25 metara, a lopta je prohujala pored lijeve stative.

"Želim da se zahvalim igračima na dobroj predstavi. Pobijedili smo dobru ekipu, iako njihovo mjesto na tabeli to ne pokazuje. Vjerovali smo u sebe i uzeli veoma bitna tri boda koja će nam značiti pred pauzu koja dolazi zbog kvalifikacija", rekao je trener Budućnosti, Dragan Radojičić.

"Igrali smo protiv ozbiljne i jake ekipe. Moraćemo da popravimo neke segmente igre, pa ćemo iskoristiti pauzu za to. Pokušaćemo da se saberemo i da osvojimo tri boda protiv Bokelja u narednom kolu u primorskom derbiju", kazao je trener Mornara Mladen Vukićević.

Budućnost - Mornar 2:0

(Vujačić 19, Adrović 73. penal)

Bonus video: