Sutjeska sa vrha ide na pauzu

Izabranici Mileta Tomića od prvog minuta napali su gosta i relativno brzo zatresli mrežu Radulovića (pogodio Vujović u 12. minutu)
55 pregleda 1 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2014. 07:14h

Fudbaleri Sutjeske nastavili su pobjednički niz - nakon Lovćena, Mornara i Mladosti, aktuelni šampion uzeo je mjeru i Beranama (4:0), ujedno i popravio gol-razliku za prvo mjesto uoči pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije.

Izabranici Mileta Tomića od prvog minuta napali su gosta i relativno brzo zatresli mrežu Radulovića (pogodio Vujović u 12. minutu). Napadač Sutjeske je do odlaska na odmor postigao još jedan (30. minut), i već tada je bilo jasno da rezultatske neizvjesnosti ne može biti...

Već u 1. minutu Goran Vujović pogodio je okvir gola, ali novu priliku nije prokockao. Naime, u 12. minutu sa lijeve strane Kovaćević je odlično uposlio Vujovića, čiji je udarac završio iza leđa Radulovića.

Od tog trenutka domaćin je konstantno vršio pritisak na gol Beranaca, koji su defanzivnom igrom pokušavali da odbrane svoj gol.

Međutim, u 30. minutu zatresla se mreža - Jovović je sa desne strane uposlio strijelca prvog gola, koji je odlično umakao čuvarima i preciznim udarcem donio značajno vođstvo svom timu.

"Pribojavali smo se meča s Berancima, gledali snimak njihovog meča s ekipom Mladosti i uočili da igraju tvrdo, da su ih Podgoričani u samom finišu dobili, pa smo bili odlučni da igramo maksimalno oprezno od početka, mada sam tražio i da budemo kreaitivni, da napadamo. Stvorili smo dosta lijepih prilika, iskoristili četiri i zadovoljni smo ostvarenim rezultatom i igrom koju smo prikazali. Najvažnije je da je i publika zadovoljna, a imali su sigurno priliku da uživaju", rekao je Mile Tomić, trener Sutjeske.

Poslije odmora Sutjeska je nastavila u istom ritmu.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će postići treći gol.

Dvije prilike imao je Jovović u 53. i 54. minutu, baš kao i Matija Vujović u 69, kada je glavom šutirao pored gola, nakon dobre asistencije Lukića.

Ipak, Lukićeva asistencija iskorišćena je u 73. minutu, kada je Kovaćević proslijedio loptu u mrežu, za svoj peti pogodak ove sezone.

Deset minuta prije kraja meča, nakon centaršuta rezerviste Matije Vujovića, Pejović je postavio konačnih i ubjedljivih 4:0.

"Kasno smo počeli pripreme za prvenstvo i to nas proganja. Znali smo da je Sutjeska kvalitetan rival, da će ovo biti teška utakmica, pa ipak smo primili naivno golove. U drugom poluvremenu smo pokušali da se nametnemo, ali nije nam pošlo za rukom i zasluženo smo izgubili", istakao je Ratko Stevović, strateg Berana.

Nikšićani bez većih problema proknjižili Berance (4:0) i zahvaljujući boljoj gol-razlici od Budućnosti preuzeli prvo mjesto

Sutjeska - Berane 4:0

(Vujović 12,30, Kovačević 74, Pejović 79)

Bonus video: