Vodeći žele na pauzu sa vrha

Budućnost i Sutjeska drže vrh tabele nakon četiri kola i imaju dobru priliku da sa čelnih pozicija odu na pauzu
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2014. 08:33h

Ubraznim ritmom nastavlja se domaći šampionat, danas i sjutra na programu su mečevi 5. kola, nakon čega slijedi 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije.

Budućnost i Sutjeska drže vrh tabele nakon četiri kola i imaju dobru priliku da sa čelnih pozicija odu na pauzu - Nikšićani kraj Bistrice dočekuju posljednjeplasirano Berane, dok Podgoričani na Starom aerodromu igraju sa Mornarom, koji je u seriji od tri poraza.

Mnogo teži zadatak očekuje preostale dvije ekipe koje su na vrhu sa devet bodova - Mladost gostuje Petrovcu, dok Rudar sjutra uz TV prenos igra protiv Zete na Trešnjici.

Sutjeska i Budućnost favoriti

Tri vezana trijumfa Sutjeske (Lovćen, Mornar i Mladost), osokolila su aktuelnog šampiona koji će protiv Berana tražiti put do četvrte ovosezonske pobjede.

"Očekujemo da pobjednički niz nastavimo protiv Berana, i u dobrom raspoloženju dočekamo pauzu. Dokazali smo na prethodnim mečevima da smo zrela ekipa. Protiv Berana prihvatamo ulogu apsolutnog favorita, ali to moramo da opravdamo na terenu. Nova tri boda ulila bi nam dodatnu dozu samopouzdanja", rekao je Stefan Stefanović, vezista Sutjeske.

Beranci su jedini bez pobjede nakon pet kola, a vjerovatno će morati još da pričakaju na trijumf...

"Sutjeska je aposlutni favorit i probaćeno da izbjegnemo ubjedljiv popraz. Igramo protiv možda i najkvalitetnijeg tima u ligi i želimo da pružimo maksimum", kaže defanzivac Stefan Lutovac.

Nakon hladnog tuša na Cetinju, Budućnost protiv Mornara želi da se vrati u ritam pobjeda.

Podgoričani će posljednji put biti domaćini na Starom aerodromu, ali ovoga puta ne na kampu FSCG, već na stadionu Mladosti...

"Ne smije da nas zavara loša serija Mornara, to je ekipa koja nije imala dovoljno vremena da se pripremi na pravi način, ali je i pored toga namučila Mladost i Sutjesku. Moramo da uložimo maksimalan napor ako želimo da dobijemo, jer nema lakih utakmica, niko nam ništa neće pokloniti", kaže golman Budućnosti Jasmin Agović.

Barani traže šansu u imperativu Budućnosti

"Oni su jedan od najboljih timova u ligi, ali su zaustavljeni u prošlom kolu protiv Lovćena. Vjerovatno će im zbog te činjenice pobjeda u duelu sa nama doći kao imperativ. Zna se ko je favorit, ali se nećemo lako predati, tražićemo našu šansu", rekao je štoper Barana Željko Mrvaljević.

Neizvjesno pod Malim brdom

Petrovac i Mladost odigraće pod Malim brdom jedan od najzanimljivijih mečeva 5. kola.

"Ušli smo u pravi ritam. Atmosfera u ekipi je odlična i vjerujem da će tako ostati poslije današnjeg meča", kaže Milorad Malovrazić, trener Petrovca.

Nebesko-plavi (od prošle sezone u rozim dresovima) su u seriji od dva trijumfa, dok je Mladost u srijedu poražena prvi put ove sezone.

"Podbacili smo protiv Sutjeske i moramo što prije to da ispravimo. Nadam se da je to bio samo loš dan", kaže Miroje Jovanović, vezista Mladosti.

Lovćen u Kotoru

U prošlom kolu prekinute su dvije serije - Bokelj je prvi put izgubio, a Lovćen napokon pobijedio. Dva tima sastaju se danas u drevnom gradu.

"Laknulo nam je nakon pobjede protiv Budućnosti, ali utakmica u Kotoru neće biti ništa manje zahtjevna", kaže Milan Vušurović iz Lovćena.

Kotorani će probati da isprave greške iz Pljevalja (poraz 2:0).

"Lovćen je prevazišao krizu i čeka nas težak meč, ali vjerujem da imamo odgovor", riječi su Slobodana Draškovića, trenera Bokelja.

U Budvi igraju Mogren i Grbalj, i to nakon što su i jedni i drugi slavili u pršlom kolu.

Bonus video: