Leković: Rivali imaju više opcija, ali posjedujemo i mi kvalitet

"Vjerujemo u igrače koji su tu, adaptiraćemo se situaciji i nadam se pozitivnom rezultatu. Na startu svakog meča se nadate pobjedi, ali kada igrate na ovom nivou ni bod nije loš na strani, jer računate da ćete ga savladati kod kuće”, rekao je Leković
85 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.09.2018. 17:21h

Crnogorski fudbaleri su večeras odradili posljednji trening u Podgorici pred sjutrašnji odlazak u Ploešti na duel sa Rumunijom u prvom kolu Lige nacija.

Problemi su dobro poznati, ozbiljan broj igrača neće igrati zbog povreda, ali trener golmana Dragoje Leković vjeruje u tim koji je na okupu.

"Trudimo se da budemo što spremniji. Navikli smo na probleme, ovdje sam preko osam godina i ne sjećam se da smo ikada bili kompletni. Vjerujemo u igrače koji su tu, adaptiraćemo se situaciji i nadam se pozitivnom rezultatu. Na startu svakog meča se nadate pobjedi, ali kada igrate na ovom nivou ni bod nije loš na strani, jer računate da ćete ga savladati kod kuće”, rekao je Leković.

Crna Gora dobro poznaje Rumuniju.

"Sada su opasniji i agresivniji nego kada smo prije sa njima igrali. Imaju više igrača koji su spremni da postignu gol. S te strane su u prednosti u odnosu na tim iz prošlih kvalifikacija.

Nekadašnji golman je zadovoljan je formom kandidata za mjesto među stativama.

"Petković i Mijatović dobro brane. Tu je i Ljuljanović koji standardno brani u domaćoj ligi", kazao je Leković.

U grupi sa Crnom Gorom su Rumunija, Litvanija i Srbija.

"Kad bismo gledali učešće na Svjetskom prvenstvu, reklo bi se da je Srbija favorit. Rumunija je uvijek dobro prolazila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo... Nijanse će odlučiti, imamo svoje kvalitete, a ostale selekcije imaju više opcija", zaključio je Leković.

Bonus video: