Dešam objavio spisak igrača za Srbiju i Španiju

Pošto je Francuska domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine, neće učestvovati u kvalifikacijama, pa će u terminima kvalifikacionih utakmica igrati prijateljske mečeve
0 komentar(a)
Didije Dešam, Foto: Beta/AP
Didije Dešam, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.08.2014. 18:00h

Selektor Francuske Didije Dešam saopštio je danas spisak od 23 igrača za prijateljske utakmice sa Španijom i Srbijom.

Pošto je Francuska domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine, neće učestvovati u kvalifikacijama, pa će u terminima kvalifikacionih utakmica igrati prijateljske mečeve.

Francuzi se, ipak, nalaze u grupi I, zajedno sa Srbijom, Portugalom, Danskom, Albanijom i Jermenijom, ali se njihovi rezultati neće računati.

“Trikolori” igraju 4. septembra protiv Španije, a tri dana kasnije u Beogradu, na stadionu Partizana, gostuju “orlovima”.

Dešam je pozvao gotovo iste igrače koji su na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrali u četvrtfinalu, nema povređenog Olivijea Žirua, ali je tu napadač Alesandr Lakazet.

On nije pozvao Franka Riberija, koji ima problema sa povredom koljena. Fudbaler Bajerna iz Minhena nedavno je najavio da će se povući iz reprezentacije.

Spisak - golmaniIgo Ljoris (Totenhem)Stefan Rufije (Sent Etjen)Stiv Mandanda (Marsej)

OdbranaMatje Debiši (Arsenal)Lukas Dinje (Pari Sen Žermen)Patris Evra (Juventus)Loren Košijelni (Arsenal)Elijakim Mangala (Mančester siti)Bakari Sanja (Mančester siti)Mamadu Sako (Liverpul)Rafael Varan (Real Madrid)

Vezni redJoan Kabaje (Pari Sen Žermen)Blez Matuidi (Pari Sen Žermen)Pol Pogba (Juventus)Rio Mavuba (Lil)Musa Sisoko (Njukasl)Matje Valbuena (Dinamo Moskva)Morgan Šnajderlin (Sautempton)Remi Kabelja (Njukasl)

NapadKarim Benzema (Real Madrid)Antoan Grizman (Atletiko Madrid)Loik Remi (Kvins Park Rendžers)Aleksandr Lakazet (Lion)

Bonus video: