Kovačević: Kada smo na nivou, evidentno je da smo najbolji

Prvim het-trikom u sezoni, Stevan Kovačević odveo Sutjesku do pobjede protiv Mladosti u Podgorici, pokazavši da će biti veliki adut Nikšićana
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2014. 13:27h

Aktuelni šampion još jednom je dokazao da mu prijaju mečevi sa pretendentima za titulu - nakon što su savladali Lovćen na Cetinju, momci Mila Tomića deklasirali su i Mladost na Starom aerodromu, sasvim dovoljno da se probiju u sam vrh prvoligaškog karavana.

Glavnih "krivac" što su bodovi donešeni u grad pod Trebjesom svakako je vezista Stevan Kovaćević koji je postigao svoj prvi het-trik u plavom dresu. Ako se tome doda podatak da je Kovačević nedavno odlučio pobjednika na Cetinju, ona sa sigurnošću može istaći da se već specijalizovao za derbi mečeve, te da će biti veliki adut Nikšićana u borbu za treću uzastopnu titulu.

"Zadovoljni smo što smo još jedan derbi riješili kako treba. Zadovoljstvo je utoliko veće kada se zna da su nova tri boda izvojevana na strani. Iz meča u meč igramo sve bolje i bolje, a to se najbolje vidjelo protiv Mladosti. Vjerovali smo da ćemo se sa Starog aerodrome vratiti sa cijelim plijenom. Jednostavno, kada igramo na svom nivou evidentno je da smo najbolji", kaže Kovačević, 26-godišnji ljevak, nekadašnji internacionalac u Portugalu koji je ovog ljeta u Nikšić stigao iz Inđije.

"Još ranije sam istakao da je poraz od Rudara došao u pravom trenutku. Taj neuspjeh učinio nas je jačim, a to su na svojoj koži najbolje osjetili pretendenti za titulu Lovćen i Mladost, odnosno Mornar iz donjeg doma prvoligaške tabele. Naravno, raduje podatak da smo se probili u sam vrh. Isto tako nadam se da ćemo se vrlo brzo osamiti na prvoj poziciji".

"Ne bih svoje golove posebno isticao. Fudbal je kolektivna igra, gdje uvijek bljesne neki pojedinac", istakao je Kovačević.

Žele dvije pobjede prije "el klasika" protiv Budućnosti

A dan koji priželjkuje Stevan reklo bi se nije daleko. Naime, prije prve ovosezonske pauze nikšićki “plavo – bijeli“ ugostiće Berane, zatim i Petrovac, nakon čega slijedi crnogorski „ el klasiko“ protiv Budućnosti pod Goricom.

"Naredna dva meča igramo kod kuće i to nam u ovom trenutku puno znači. Neće biti lako savladati najprije Berane, koje je nedavno dobro namučilo Mladost. Ipak, ako želimo da „guramo“ po planu, ne smijemo dozvoliti bilo kakvo iznenađenje. Pauza za nas dolazi u nezgodnom trenutku, ali najbitnije je da u subotu uknjižimo novu trojku. Nakon toga imamo 14 dana da se u dobrom raspoloženju pripremimo za Petrovac, a nakon toga razmišljaćemo o Budućnosti. Kako vrijeme bude odmicalo mnoge stvari će se iskristalisati", zaključio je Kovačević.

Galerija

Bonus video: