Sutjeska u seriji, prvi bodovi za Lovćen, prvi poraz Budućnosti

Lovćen na Cetinju dočekuje Budućnost, na Starom aerodromu se sastaju Mladost i Sutjeska. Rudar sa Bokeljom, Grbalj - Zeta...
3 komentar(a)
Mladost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2014. 17:16h

Velika gužva na vrhu tabele, nakon 4. kola Telekom 1. CFL više nema neporaženih - Sutjeska, Budućnost, Mladost i Rudar poravnati su na čelu sa po devet bodova.

Ogroman korak napravila je Sutjeska, koja je nakon trijumfa na Cetinju, slavila na još jednom teškom gostovanju - izabranici Mila Tomića nanijeli su Mladosti prvi poraz ove sezone (3:1).

Šou je imao vezista Stevan Kovačević, koji postigao sva tri gola za Nikšićane. Isti igrač odlučio je pomenuti duel na Cetinju prije deset dana, pokazavši da će biti veliki adut Sutjeske u borbi za odbranu titule.

Na Starom aerodromu je gledan otvoren meč u kojem su oba tima promašila po jedan penal - kod rezultata 1:0 za goste Janjušević je odbranio šut sa bijele tačke napadača Mladosti Đalca, kome se revanširao Goran Vujović iz Sutjeske početkom nastavka.

Probudio se Lovćen, koji je protiv Budućnosti (3:2) osvojio prve bodove ove sezone i konačno pobjegao sa dna. Podgoričani su, s druge strane, primili prve golove, te prvi put kapitulirali u ovom šampionatu nakon tri vezane pobjede na startu.

Admir Adrović je 6. golom u prvenstvu doveo Budućnost u vođstvo već u 1. minutu, ali to kao da je dodatno "naljutilo" Cetinjane, koji su već do poluvremena, preko Draška Božovića i Vušurovića, preokrenuli na 2:1. U nastavku je viđen po jedan gol na obje strane za konačnih 3:2.

Rudar je u nastavku slomio otpor Bokelja i upisao treću pobjedu, ujedno nanio Kotoranima prvi poraz ove sezone.

Mogren je u Beranama zahvaljujući Vulu Vujačiću došao do prvih bodova i golova ove sezone, a drugi vezani trijumf zabilježio je i Petrovac, koji je slavio u Baru.

Končno, Grbalj je u Radanovićima bio bolji od Zete, iako je punih sat vremena igrao sa igračem manje.

Rezultati:

Berane - Mogren 0:2

Vule Vujačić 55, 85.

Grbalj - Zeta 1:0

Ćetko Manojlović 20.

Carević (Grbalj) dobio je crveni karton u 31. minutu

Rudar - Bokelj 2:0

Nikola Gačević 50, Ivan Ivanović 65.

Lovćen - Budućnost 3:2

Draško Božović 21, Milan Vušurović 43, Milan Đurišić 63. - Admir Adrović 1, Miloš Raičković 80.

Mornar - Petrovac 0:1

Jasmin Muhović 80.

Mladost - Sutjeska 1:3

Koča Krstović 72. - Stevan Kovačević 2, 55, 63.

Đalac (Mladost) i Vujović (Sutjeska) promašili su penale

Tabela:

1. Budućnost 9

2. Sutjeska 9

3. Rudar 9

4. Mladost 9

5. Bokelj 7

6. Grbalj 6

7. Petrovac 6

8. Zeta 5

9. Mornar 3

10. Lovćen 3

11. Mogren 3

12. Berane 1

Parovi 5. kola (30. avgust): Sutjeska - Berane, Petrovac - Mladost, Budućnost - Mornar, Bokelj - Lovćen, Zeta - Rudar, Mogren - Grbalj.

Bonus video: