Lampard objavio kraj reprezentativne karijere

"Bila je to vrlo teška odluka i razmišljao sam o njoj od završetka Svjetskog prvenstva. Ponosan sam i počastvovan za svaki minut koji sam proveo noseći dres reprezentacije Engleske"
0 komentar(a)
Lampard, Foto: Beta/AP
Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.08.2014. 14:39h

Nakon Rija Ferdinanda, Džona Terija i Stivena Džerarda, reprezentacija Engleske ostaje i bez četvrtog velikog fudbalera koji je obilježio dekadu - vezista Mančester sitija Frenk Lampard objavio je da se povlači iz nacionalnog tima.

"Bila je to vrlo teška odluka i razmišljao sam o njoj od završetka Svjetskog prvenstva. Ponosan sam i počastvovan za svaki minut koji sam proveo noseći dres reprezentacije Engleske. Zbog klupskih, ali i porodičnih obaveza, odlučio sam da objavim povlačenje iz reprezentacije", kazao je Lampard, prenosi BBC.

Legendarni vezista Čelzija napustio je "Stamford brdidž" ovog ljeta nakon čak 14 godina i prešao u novoformirani klub Njujork siti iz Amerike. Kako će, međutim, tim iz "velike jabuke" u MLS ligi moći da se takmiči tek od marta, Lampard je stigao u Mančester siti na pozajmicu.

Debitovao je za reprezentaciju Engleske u oktobru 1999. godine i od tada je 106 puta oblačio dres sa grbom tri lava, od čega je čak 36 puta bio kapiten. Šesti je na listi po broju nastupa u reprezentaciji svih vremena, nakon Pitera Šiltona (125), Dejvida Bekama (115), Stivena Džerarda (114), Bobija Mura (108) i Ešlija Kola (107).

Selektor Roj Hodžson će u četvrtak na konferenciji za novinare objaviti ko je novi kapiten reprezentacije Engleske.

Lampard je u karijeri još nosio dresova Vest Hema i Svonsija.

Bonus video: