Budućnost na Cetinju, Sutjeska u Podgorici

Maksimalna Budućnost gostuje Lovćenu, koji još nema bod nakon tri kola, dok Sutjeska gostuje maksimalnoj Mladosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 13:06h

Dva derbija igraju se sjutra u četvrtom, vanrednom kolu Telekom 1. CFL.

Jedan je derbi zbog tradicije, drugi zbog tabele - vodeća Budućnost gostuje na Cetinju posrnulom Lovćenu, koji nema ni bod nakon tri kola, dok aktuelni šampion, ekipa Sutjeske, gostuje Mladosti, ekipi koja ima maksimalan učinak u prva tri kola.

Utakmice počinju u 17 časova.

Osim pomenute dvije, na programu su i utakmice Rudar - Bokelj, Grbalj - Zeta, Mornar - Petrovac i Berane - Mogren.

Mobilizacija na Cetinju

Opšta mobilizacija vlada na Cetinju nakon tri vezana poraza na startu sezone, a uoči gostovanja Budućnosti, koja ima sve same pobjede u prva tri kola.

Slabiji start od ovoga Cetinjani su imali 2012. godine, kada su otvorili sezonu sa šest poraza, ali tada nisu imali ovakav tim, niti ambicije da osvajaju trofeje.

Sve su to razlozi zbog kojeg se prvotimci Lovćena obratili navijačima, tražeći podršku u teškim trenucima.

"Nezamislivo je da nakon tri kola nemamo ni bod. Situacija je teška, a najteže je nama, koji nosimo dres Lovćena. Ipak, moramo izaći iz ove situacije kako znamo i umijemo, i baš zato smatram da nam je podrška navijača potrebnija nego ikad", kazao je kapiten Vanja Tatar za sajt Lovćena.

Nadovezali su se i ostali:

"Zamolio bih navijače da dođu u što većem broju. U ovom momentu, njihova podrška nam je itekako potrebna. Moramo izaći iz rezultatske krize i moramo konačno proslaviti pobjedu u novoj sezoni", kazao je Draško Božović.

"Ovo je veoma težak trenutak. Zbog toga, jako nam je bitno da navijači budu uz nas", poručio je golman Jovan Perović.

"Daćemo maksimum kako bi napokon obradovali navijače", dodao je najiskusniji, Nenad Brnović.

U Budućnosti je, naravno, raspoloženje mnogo bolje, a Podgoričani stižu na Cetinje sa željom da nastave seriju.

"Lovćen je mnogo izgubio odlaskom Balše Radovića, ali uprkos tome, u pitanju je odličan tim, jedan od najboljih u ligi i njihova pozicija na tabeli nas neće zavarati. Mi, sa druge strane, gledamo samo sebe, cilj je pobjeda i nastavak trijumfalne serije, nadam se da ćemo uspjeti u tome", kazao je defanzivac Budućnosti, doskorašnji štoper Lovćena Janko Simović.

Ima li Sutjeska rješenje za Mladost?

Na krilima dva vezana trijumfa (Lovćen i Mornar), fudbaleri Sutjeske stižu na Stari aerodrom, gdje će, kako kažu, učiniti sve da zaustave Mladost, ekipu koja u dosadašnjem dijelu sezone zna samo za pobjede.

Mladost je ekipa za respekt. U prva tri kola ostvarili su maksimalan učinak, što dovoljno govori kakav nas zadatak očekuje. Međutim, svaka serija ima svoj kraj. Nadam se da će naš rival danas morati da se pomiri sa prvim ovosezonskim porazom. Istina, ne želimo da prijetimo, posebno ne van terena".

"Moramo odigrati maksimalno odgovorno. Vjerujem da ćemo u otvorenom meču, kakav publika voli da gleda, doći do novog uspjeha, koji bi nam omogućio bodovno poravnanje sa našim rivalom", rekao je Nikola Stijepović, defanzivac Sutjeske.

Mladost je prošle godine bila ubjedljiva protiv Sutjeske u drugom dijelu sezone na Starom aerodromu (3:1), Podgoričani žele da ponove uspjeh.

"Razmišljamo pozitivno. Igramo na svom terenu gdje smo već dva puta slavili, tako da se nadamo novom trijumfu", kazao je bek Mladosti Radule Živković.

Rudar želi da se vrati u ritam

Poraz u derbiju od Budućnosti teško je pao fudbalerima Rudara, ali vremena za kukanje nema. Pod Golubinju stiže vrlo dobri Bokelj, a uloga favorita mora se opravdati i zadržati priključak sa vodećim ekipama.

"Kotorani su pokazali kvalitet, trenutno su ispred nas na tabeli, pa je i logično da opuštanja neće biti i da ih čekamo sa maksimalnim uvažavanjem. Kratko je vrijeme, ali je najvažnije da Budućnost izbacimo iz glave, osvježimo se i potpuno koncentrisani odigramo susret čiji bi nas pozitivan ishod opet vratio na pravi kolosjek. Vjerujem da ćemo na terenu potvrditi kvalitet i pobijediti", optimista je kapiten pljevaljskog prvoligaša, Nedeljko Vlahović.

U Baru jadranski derbi

A u susretu starih rivala i fudbalskih prijatelja, Petrovca i Mornara, i ovoga puta se može očekivati uzbudljiva fudbalska predstava.

"Moramo vjerovati u sebe i sopstvene kvalitete, iako nam meč sa Petrovcem dolazi nakon dva vezana poraza. Nema sumnje da nas čeka težak posao, jer se ovoga puta radi o ekipi koja je uigrana i dovoljno iskusna da svima pomrsi konce", rekao je trener Mornara Mladen Vukićević.

"Osvojili smo bodove u vrlo bitnom meču protiv Lovćena, i sa rezultatskog ali i psihološkog aspekta. Međutim, sada i u Baru moramo pokazati da smo kvalitetno radili i da je loš start sezone iza nas", naglasio je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Parovi:

Berane - Mogren

Grbalj - Zeta

Rudar - Bokelj

Lovćen - Budućnost

Mornar - Petrovac

Mladost - Sutjeska

Svi mečevi počinju u 17 časova

Galerija

Bonus video: