Džejmi Rednap: Jovetić će biti Sitijeva senzacija

"Prvi put sam ga gledao kada je igrao za Crnu Goru protiv Engleske. On igrač, za više pozicija - veoma je brz, atletski građen, sjajan sa loptom", napisao je Rednap
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 09:53h

Engleski mediji i analitičari u superlativima pišu o napadaču Mančester sitija Stevanu Jovetiću, koji je sinoć sa dva gola srušio Liverpul (3:1) u velikom derbiju 2. kola Premijer lige.

Džejmi Rednap, dugogodišnji fudbaler Liverpula i Totenhema, bivši engleski reprezentativac, napisao je u svojoj vrlo čitanoj kolumni za "Dejli mejl" da će Jovetić - tek da eksplodira klasom.

"On će biti Sitijeva senzacija u drugoj godini. Neki igrači stignu kao vihor, ali ne mogu da se iskažu na pravi način sve dok ne počne druga sezona. Jovetić je u prvoj bio prikovan za krevet, a sada je spreman da pruži sav svoj uticaj", napisao je Rednap.

"Prvi put sam ga gledao kada je igrao za Crnu Goru protiv Engleske. On je "ol raund" igrač, za više pozicija. Veoma je brz, atletski građen, sjajan sa loptom. On će proći direktno pored defanzivca i licem ići na gol. Nije igrao na Svjetskom prvenstvu, što mu je izgleda samo pomoglo. Vidim vatru u njegovim očima", istakao je Rednap.

Partiju Jovetića protiv najvećeg rivala Sitija u prošloj sezoni gotovo svi engleski mediji su opisali senzacionalnom, ne samo zbog golova.

Posebno se veliča drugi gol kada je Jovetić i kreirao i završio akciju za 2:0 - prvo je majstorski petom odigrao Nasriju na pas Davida Silva i otvorio veliki prostor po desnoj strani, a onda u punom sprintu sačekao loptu na drugoj stativi i lijevom nogom je poslao u mrežu.

Britanski "Dejli mejl" je golu u 55. minutu posvetio i grafiku.

Jovetić je bio najbolji igrač Mančester sitija u predsezoni, koja je bila prošarana gotovo svakodnevnim natpisima italijanskih medija da je njegov povratak na Apenine (Inter, pa Juventus) samo pitanje dana.

Jo-Jo je više puta demantovao te priče, a onda mu je u pomoć priskočio trener i Manuel Pelegrini, izjavom da 24-godišnji napadač "ne idje nigdje" i da u njega ima veliko povjerenje nakon što je konačno prošao cijeli pripremni period.

Nakon što mu je crnogorski napadač donio pobjedu u prvom derbiju u sezoni, Čileanac je bio ponosan:

"Prošle godine baš nije imao sreće, doživio je mnogo povreda i nikako nije uspijevao da veže dvije-tri utakmice. Bio je veoma strpljiv i vrijedno je radio kako bi se vratio. Kupili smo ga jer je veoma dobar igrač, bio je veoma dobar na pripremana i srećan sam zbog njega. Zaslužio je ovo", kazao je Pelegrini.

Galerija

Bonus video: