Di Marija i zvanično Junajtedov

Nijedan engleski klub nije potrošio toliko novca koliko je Argentinac koštao Mančester junajted
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 18:39h

Argentinski vezista Anhel di Marija prešao je u Mančester junajted za rekordnu cifru koju je platio neki britanski klub ikada (75 miliona eura), objavio je BBC.

Doskorašnji fudbaler Real Madrida, jedan od najzaslužnijih za 10. evropsku krunu Madriđana prošle sezone, sletio je sinoć u Mančester, a danas je prošao neophodne ljekarske preglede.

Mogao bi da debituje već u nedjelju, kada je ekipa Luja van Gala gostuje Barnliju u trećem kolu Premijer lige.

Dosadašnji britanski rekord po visini transfera držao je Čelzi, koji je 2011. godine doveo Fernanda Toresa iz Liverpula za ravno 50 miliona funti (nešto preko 60 miliona eura).

Junajted je posljednji put oborio britanski transfer-rekord sada već davne 2002. godine, kada je platio Lidsu 29 miliona fuinti (nešto manje od 30 miliona eura) za defanzivca Rija Ferdinanda.

Van Gal je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka potrošio preko 150 miliona eura. Prije Di Marije stigli su bekovi Luk Šo i Markos Roho, kao i vezista Ander Herera.

Po treneru Reala Karlu Anćelotiju, odluku da napusti Madrid donio je isključivo Di Marija.

"Pozdravio se sa saigračima i ljudima u klubu. Odluka je njegova i klub će prodajom samo ispuniti njegovu želju", kazao je Anćeloti.

Ipak, nekadašnji predsjednik Reala Ramon Kalderon je ubijeđen da nije baš tako.

"Nikako mi se ne sviđa ideja o prodaji Di Marije. Normalan klub koji ima vrhunske fudbalere obično ih ne prodaje", rekao je Kalderon.

Di Marija je stigao u Real Madrid iz Benfike za 45 miliona eura, a na "Santjago Bernabeuu" je osvojio titulu 2012. i Ligu šampiona i Kup Kralja 2014.

Bio je dio reorezentacije Argentine koja je na Mundijalu u Brazilu igrala finale. Nije igrao nakon četvrtfinala zbog povrede, ali ga je Fifa i pored toga uvrstila na listu 10 najboljih fudbalera na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: