Bartomeu: Bilo je nepravilnosti, ali je kazna prestoga

“Planove za ovu sezonu smo pravili sa saznanjem da nećemo moći da dovodimo igrače u naredna dva prelazna roka”, naglasio je Đosep Bartomeu
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2014. 13:55h

Predsjednik Barselone Đosep Bartomeu priznao je da je u transferima mlađih igrača bilo nepravilnosti, ali smatra da je kazna Fife prestroga.

Velikan sa “Kamp noua” neće moći da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka (zima i ljeto 2015), jer je svjetska kuća fudbala procijenila da je kriv.

Barsa će se, ipak, žaliti na tu odluku Sudu za sportsku arbitražu (CAS), jer Bartomeu smatra da je klub uvijek poštovao “duh pravila”.

“Bili smo svjesni da će Fifa potvrditi svoju sankciju. U prošlosti smo napravili neke neregularnosti, ali smo uvijek poštovali duh pravila”, rekao je Bartomeu za klupski sajt.

“Znali smo da ćemo ići na CAS, a to vrijeme je sada došlo. Idemo u Lozanu jer smatramo da je kazna neprimjerena”, dodao je Bartomeu.

Čovjek koji je naslijedio Sandra Roselja je priznao da je “blaugrana” dovela više igrača nego što je planirala ovog ljeta, ali da bi mogla da angažuje još nekoliko novih do 1. septembra.

Stigli su Luis Suares, Ivan Rakitić, Mark-Andre ter Štegen, Klaudio Bravo, Žeremi Matje i Tomas Vermalen, a to ne bi bilo moguće da pravnim manevrom, tako svojstvenom Fifi, klubu nije dozvoljeno da dovodi igrače dok traje proces žalbe.

“Planove za ovu sezonu smo pravili sa saznanjem da nećemo moći da dovodimo igrače u naredna dva prelazna roka”.

“Zbog toga smo bili pod presijom da obnovimo tim. Ostalo je još nekoliko dana i gledaćemo ka tržištu. Vidjećemo šta će se dogoditi”, zaključio je Bartomeu.

Kao što je poznato, na meti Katalonaca su Huan Kvadrado i Marko Rojs, a postoji mogućnost da dođe i Koke iz Atletiko Madrida...

Bonus video: