Sve lige u Alžiru prekinute u omaž nastradalom fudbaleru

Ebos je stradao nakon utakmice ŽS Kabilijea i USM Alžera, kada ga je sa tribina kamenom u glavu pogodio navijač domaćeg tima
0 komentar(a)
Alber Ebos, Foto: Zvanični sajt ŽS Kabilijea
Alber Ebos, Foto: Zvanični sajt ŽS Kabilijea
Ažurirano: 25.08.2014. 12:24h

Tragična smrt Kamerunca Albera Ebosa dovela je do prekida svih liga u Alžiru.

Fudbalska federacija Alžira (FAF) odlučila je da u omaž 24-godišnjem napadaču odloži sve utakmice u toj zemlji, zakazane za naredni vikend.

Ebos je stradao nakon utakmice ŽS Kabilijea i USM Alžera, kada ga je sa tribina kamenom u glavu pogodio navijač domaćeg tima.

Kamerunac je dao jedini gol za svoju ekipu u porazu od 2:1, a klub, Savez i Liga fudbalskig profesionalaca (LFP), kako se zove elitno takmičenje, ostatak njegovog ugovora će platiti porodici nastradalog fudbalera.

“Svi mečevi na profesionalnom i amaterskom nivou širom zemlje, zakazani za 29. i 30. avgust, odlažu se za neki drugi datum”.

“Ovo je omaž Alberu Ebosu, koji je tragično nastradao, ali i protest zbog neodgovornih djela fanatika i huligana, čije je nasilje na stadionima došlo do neslućenih razmjera”.

“FAF i njeni članovi će razmotriti mjere koje bi mogle da diskvalifikuju klubove sa nasilničkim navijačima iz svih takmičenja”

“FAF, LFP i ŽSK su odlučili da porodici nastradalog uplate 10 miliona dinara (95 hiljada eura”.

“Takođe, zajedničkim dogovorom sa ŽS Kabilijeom je odlučeno da sve zarade koje je nastradali trebalo da dobije do kraja ugovora budu isplaćene njegovoj porodici”, zaključuje se u saopštenju FAF-a.

Bonus video: