Agović: Trener je donio promjene

„Radojičić se puno založio da se formira pravi familijarni odnos između nas fudbalera”, ističe golman koji ove sezone nije savladan
2 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2014. 10:29h

Budućnost igrom nije blistala u prva tri kola, ali izjava trenera Dragana Radojičića nakon subotnje pobjede nad Rudarom („živim za ove momke, oni žive za mene”) možda i otkriva zašto Podgoričani imaju sve pobjede do sada i zašto su na čelu tabele, sa šest postignutih i bez primljenog gola.

„Trener Radojičić donio je velike promjene, ne samo na terenu, već i u svlačionici. Puno se založio da se formira pravi familijarni odnos između nas fudbalera, a mi smo to prihvatili na pravi način. I kad se pobjeđuje i kad se gubi, moramo da se držimo zajedno”, kaže golman Jasmin Agović.

A Budućnost za sada samo pobjeđuje, iako je u subotu, u pretposljednjem meču ove sezone koji su „plavi" igrali na kampu FSCG, Rudar bio tim koji je diktirao ritam i koji je stvarao šanse.

„”Bio je to derbi, a derbiji se i dobijaju na način na koji smo mi to uradili. Nije bilo umiranja u ljepoti, cilj je opravdao sredstvo. Naravno da prihvatam da je nedostajao bolji pas na sredini terena, da je Rudar imao nekoliko dobrih šansi, ali mnoge od tih situacija smo mi poklonili protivniku”.

„Najvažnije je na kraju da smo zabilježili pobjedu, nije mala stvar dobiti sva tri meča u prva tri kola. To će nam podići samopouzdanje”, dodaje Agović.

Golman Budućnosti jedini je nesavladan u prva tri kola šampionata. Protiv Rudara je bio čovjek odluke, odbranio je tri dobre šanse protivničkim fudbalerima, a sve ostale lopte otišle su pored stative. Nijedna u mrežu...

„To što još nismo primili gol na tri meča vjerovatno govori o nečemu, iako je još prerano da donosimo velike zaključke. Protiv Rudara sam imao dosta posla, na moju sreću nisam primio gol”.

„Kao i svakom golmanu, i meni je prije meča cilj da sačuvam svoju nulu, ali u krajnjem najvažnije su pobjede i uvijek ću prihvatiti kada damo gol više od protivnika”, kaže 23-godišnji golman.

Pred fudbalerima Budućnosti je gostovanje Lovćenu na Cetinju (srijeda), ali i još dva derbija u naredna četiri kola. Nakon reprezentativne pauze, koje će početi u subotu poslije utakmice sa Mornarom, "plavi" će 13. i 17. septembra igrati protiv Mladosti u gostima, pa sa Sutjeskom kod kuće.

„Biće teško na Cetinju, Lovćen je bez bodova i takav može da bude vrlo opasan, ali nismo ni mi ekipa za vađenje. Čeka nas serija teških utakmica, ali i pauza od 14 dana tokom koje ćemo moći da se dodatno konsolidujemo”.

„Želimo da se borimo za sam vrh i vjerujem da smo već najavili da smo spremni za to. Što se tiče konkurenata, mislim da će nam najveći rivali biti Rudar i Sutjeska, ali i još nekoliko ekipa može da se umiješa u tu borbu”, zaključio je Agović, koji je stajao na golu i u šampionskoj sezoni 2011/2012..

  • 3 pobjede u prva tri kola imao je Radojičić kada je u sezoni 2012/2013. odveo Sutjesku do titule
  • 3 derbija igraće Budućnost u naredna četiri kola, a prvi je u srijedu na Cetinju
  • 3 gola od pet Admir Adrović je postigao iz penala i prvi je na listi strijelaca

Bonus video: