Milivojević: Krstajić laže, ne želim da sarađujem sa ljudima spremnim na niske udarce

Fudbaler Kristal Palasa neće igrati za nacionalni tim dok je Mladen Krstajić na klupi.
1 komentar(a)
Luka Milivojević, Foto: Reuters
Luka Milivojević, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2018. 13:54h

Nakon što je od selektora Srbije Mladena Krstajića i njegovog saradnika Milana Obradovića optužen da je pokušao da napravi puč u nacionalnom timu "orlova" tokom Mundijala, Luka Milivojević oglasio se saopštenjem u kojem je istakao da su to laži.

Fudbaler Kristal Palasa neće igrati za nacionalni tim dok je Mladen Krstajić na klupi.

"Povodom teških izmišljotina i laži od strane selektora i pomoćnika vezanih za mene osetio sam potrebu da se javno oglasim.

Teško je išta reći kad o vama takve laži iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku. Sujeta? Ili možda nešto drugo??? Sve to samo zato što sam iznoo svoje mišljenje poslije jedne utakmice na Svjetskom prvenstvu. Dan poslije utakmice sa Švajcarskom na poziv selektora došao sam na sastanak gdje je bio cio stručni štab, rekao sam svima u lice šta sam imao, o taktici i samom toku utakmice protiv Švajcarske. Isti dan smo mi igrači napravili sastanak u vezi poraza od Švajcarske gdje sam ih obavijestio o mom sastanku sa stručnim stabom. Moram reći da smo svi bili samokritični i iznosili svoja mišljenja o porazu i šta je moglo bolje. Poslije tog poraza ništa nije bilo isto", istakao je Milivojević.

Fudbaler engleskog premijerligaša dodao je da stručni štab nije potom uigravao tim za meč protiv Brazila u posljednjem kolu grupne faze.

"Nakon posljednjeg treninga pred utakmicu sa Brazilom nas desetak igrača koji smo najviše igrali do tada napravili smo sastanak sa selektorom, a povod je bio što selektor nije uigravao ekipu za Brazil, samim tim nismo znali ni tim koji treba da počne utakmicu što je bio presedan. Tim smo saznali bukvalno nekoliko sati pred utakmicu!".

Srbija će u Ligi nacija, u kojoj se nalazi u grupi sa Crnom Gorom igrati bez pouzdanog fudbalera sredine terena.

"Želim da potvrdim riječi svojih saigrača da je atmosfera među nama igračima na SP bila fenomenalna i da bilo kakvih sukoba i problema unutar ekipe nije bilo. Želim saigračima puno sreće i uspjeha u Ligi nacija. Najveća čast od kada igram fudbal mi je bilo igranje za svoju zemlju, ali u ovakvim okolnostima je bolje što ne sarađujem sa ovakvim ljudima koji su spremni na najniže udarce i najgnusnije laži. Nisam imao namjeru da se oglašavam jer su ovo stvari koje se drže unutar tima, ali pošto me vuku za jezik i provociraju lažima onda sam riješio da sa svima vama podijelim istinu i činjenice!", zaključio je Luka Milivojević.

Srbija je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva osvojila tri boda i na trećem mjestu iza Brazila i Švajcarske završila takmičenje na Mundijalu u Rusiji.

Bonus video: