Madridska bitka na „Kalderonu”

„Uradićemo sve da osvojimo ovaj Superkup i tako na najbolji način otvorimo sezonu u kojoj nas čeka težak posao”, istakao je Dijego Simeone
0 komentar(a)
Real Atletiko, Foto: Reuters
Real Atletiko, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2014. 11:34h

Rezultat od utorka veče (1:1) daje za pravo Atletiku da vjeruje da će pred svojim navijačima podići pehar u prvom zvaničnom meču na „Kalderonu” od osvajanja šampionske titule u maju ove godine.

Večerašnji revanš gradskih rivala je ujedno prava prilika da navijači Atletika na velikoj sceni proslave trofej iz maja, a da onda kako samo oni znaju ponesu tim Dijega Simeonea koji juri tek drugi pehar u Superkupu Španije u istoriji.

„Uradićemo sve da osvojimo ovaj Superkup i tako na najbolji način otvorimo sezonu u kojoj nas čeka težak posao”.

„Zašto težak? Jer je gotovo nemoguće takmičiti se sa Realom i Barsom, pogotovo ako treba da ponovite uspjeh kakav smo mi napravili prošle sezone”.

„Ljudi zaboravljaju da smo na titulu čekali 18 godina i da je ono što se desilo prije nekoliko mjeseci nešto posebno”, rekao je Simeone.

Očekuje se da Argentinac od prvog minuta večeras (22.30 časova) šansu ukaže Antoanu Grizmanu, dok je na drugoj strani Kristijano Ronaldo odradio posljednji trening i trebalo bi da bude u sastavu.

„Moramo da budemo brži nego u prvoj utakmici ako želimo da osvojimo Superkup”, kazao je Karlo Anćeloti.

Posljednji tim, a da nije Real ili Barsa, koji je osvojio ovo takmičenje je Sevilja - bila je najbolja 2007. godine.

Bonus video: