Bajern protiv Volfsburga kreće po novu Salataru

„Bundes liga je uvijek Bajernov cilj. Traži se da budete najbolji u domaćim takmičenjima, baš kao i u Evropi. Želimo da odbranimo titulu”, poručio je Pep Gvardiola
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2014. 10:14h

Žoze Murinjo je nedavno rekao da nikada ne bi radio u Njemačkoj, jer, prije svega, ne zna jezik, a onda i zato što nedostaje neizvjesnosti.

„Zna se ko će biti prvi, ko drugi, treći... Nije kao u Premijer ligi”, rekao je Portugalac.

Svima je jasno da je maltene sve u pravu, godinama je već tako, a ništa drugačije nije ni pred večerašnji start njemačkog šampionata - opet je Bajern jedini i istinski favorit za titulu, a veliki rival Borusija Dortmund samo može da pokuša da što duže prati Bavarce i da se nada da će dočekati šansu da u Minhenu dođe do raspada sistema.

Bajern kao šampion ligu otvara u svom domu - rival na „Alijanc areni” je Volfsburg (20.30), tim koji ove godine ima ambicije da se domogne Lige šampiona.

„Bundes liga je uvijek Bajernov cilj. Traži se da budete najbolji u domaćim takmičenjima, baš kao i u Evropi. Želimo da odbranimo titulu”, poručio je Pep Gvardiola.

Bajern nije blistao na otvaranju sezone - poražen je glatko od Borusije u Superkupu Njemačke, mučio se i u pripremama, a nije ostavio ni spektakularan utisak u Kupu protiv niželigaša Minstera.

„Nismo u idealnoj situaciji, ali nećemo da se žalimo. Radimo jako, tražimo formu i znam da će vremenom sve doći na svoje”, kazao je Gvardiola.

Španac je najavio da večeras protiv „vukova” sigurno neće igrati Frank Riberi, Bastijan Švajnštajger i nedavno povrijeđeni Havi Martines.

Pod znakom pitanja je Arjen Roben, ali igraće Robert Levandovski, pojačanje iz Borusije Dortmund.

Večerašnji rival šampiona nema ambicije za Salataru, ali se potrudio da makar podgrije atmosferu.

„Nadam se da Bajern neće osvojiti titulu ove godine. Kažem ovo zato što želim dobro ovoj ligi”, istakao je sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs.

Danas

Bajern - Volfsburg

Subota

Ajntraht - Frajburg

Hanover - Šalke

Herta - Verder

Hofenhajm - Augsburg

Keln - Hamburger

Borusija D. - Bajer

Nedjelja

Paderborn - Majnc

Borusija M. - Štutgart

Bajern protiv Volfsburga kreće po novu SalataruVEČERAS POČINJE BUNDES LIGA

Bonus video: