Tadić pogodio i promašio penal za pobjedu Srbije, Brazilac spasao Italiju poraza

Italijanima je remi donio Brazilac Žoržinjo, koji je u 78. minutu iskoristio penal nakon faula Berešinskog nad Federikom Kjezom
0 komentar(a)
Dušan Tadić, Foto: Reuters
Dušan Tadić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2018. 21:10h

U C Ligi nacija su, osim meča Rumunija - Crna Gora, igrali i Litvanija - Srbija i Albanija - Izrael.

Na obje utakmice po jedan gol - „orlovi“ su u Viljnusu slavili pogotkom Dušana Tadića u 38. minutu iz penala, a u 83. je isti igrač promašio sa bijele tačke, dok je Albancima trijumf donio Tauljant Džaka u 55. minutu.

Era Roberta Manćinija na klupi Italije nije počela baš najbolje.

Posrnuli gigant svjetskog fudbala je u prvom zvaničnom meču nekadašnjeg trenera Intera u ulozi selektora remizirao sa Poljskom (1:1).

Gosti su na stadionu „Renato Dal'Ara“ u Bolonji poveli golom veziste Napolija Pjotra Zjelinskog, koji je u 40. minutu iskoristio asistenciju Roberta Levandovskog i savladao Đanluiđija Donarumu.

Italijani su do kraja napadali, a bod im je donio Brazilac Žoržinjo, koji je u 78. minutu iskoristio penal nakon faula Jakuba Blaščikovskog nad Federikom Kjezom.

U B Ligi nacija je, kao i u A, odigran samo jedan meč, ali su na njemu slavili gosti - Rusija je u Trabzonu savladala Tursku sa 2:1.

Gosti su poveli u 13. minutu nakon sjajnog voleja Denisa Čeriševa, u 41. je izjednačio Serdar Aziz, da bi kapiten „zbornaje“ Artjom Dzjuba u 49. postavio konačnih 1:2.

U D Ligi nacija remi Azerbejdžana i Kosova (0:0) i pobjeda Farskih Ostrva nad Maltom (3:1).

Bonus video: