Porto i Zenit korak od elite, remi Seltika

Jedini pogodak u Francuskoj postigao je Meksikanac Ektor Erera. Marko Baša odigrao čitav meč za "mastife"
0 komentar(a)
Alborg - APOEL, Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Alborg - APOEL, Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2014. 21:07h

Porto je nakon pobjede u Lilu od 1:0 blizu plasmana u Ligu šampiona, baš kao i Zenit, koji je „uzeo brejk” u Liježu protiv Standarda (takođe 1:0) i otvorio sve pred okršaj u Sankt Peterburgu naredne sedmice.

To su, ujedno, bili i najvažniji dueli sinoćnjeg programa plej-ofa za Ligu šampiona, a preostala tri manje atraktivna para su, međutim, najavila paklene dvoboje u revanšu - mečevi Slovan - BATE, Maribor - Seltik i Alborg - APOEL su završeni remijima i identičnim rezultatom - 1:1.

Porto je u Francuskoj potvrdio kvalitet, novi trener Žulen Lopetegi je lansirao pojačanja (Kazemiro, Oliver Tores, Bruno Martins Indi...), a pogodak vrijedan trijumfa postigao je Meksikanac Ektor Erera u 61. minutu, koji je matirao Viktora Enijamu.

Lil je nakon toga pokušavao da ispravi stvari, da dođe makar do remija, ali sve je bilo uzalud, pa je tim Marka Baše (odigrao cijelu utakmicu), sada u problemu...

Zenit se muči, ali pobjeđuje pod komandom Andrea Viljaš-Boaša.

Slično je bilo i u Belgiji, a Rusi su do trijumfa u Belgiji odveo Oleg Šatov pogotkom u 16. minutu (astencija Hulka), a Seltik je vodio u Mariboru već nakon šest minuta golom Mekgregora, ali je konačan rezultat postavljen već u 14...

Rezultati

Lil - Porto 0:1 (Erera 61)

Standard - Zenit 0:1 (Šatov 16)

Maribor - Seltik 1:1 (Bohar 14 - Mekgregor 6)

Alborg - APOEL 1:1 (Tomsen 16 - Oliveira 54)

Slovan - BATE 1:1 (Vitek 80 - Jablonski (autogol) 44)

Juče

Bešiktaš - Arsenal 0:0

Kopenhagen - Bajer 2:3

Napoli - Atletik Bilbao 1:1

Salcburg - Malme 2:1

Steaua - Ludogorec 1:0

Bonus video: