Grof ili Vaha - ko će ugrabiti slavu?

Grofu ne cvjetaju ruže u prvenstvu, nakon četiri kola Rostov je na začelju sa samo jednim bodom. Plasman u Ligu Evrope već bi sezonu učinio uspješnom, bez obzira što je tek početak
62 pregleda 1 komentar(a)
Božović, Foto: Fudbalski savez Rusije
Božović, Foto: Fudbalski savez Rusije
Ažurirano: 21.08.2014. 08:03h

Plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope obilježiće duel dva ponajbolja trenera s prostora bivše Jugoslavije - turski Trabzonspor bosansko-hercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića sastaje se sa Rostovom, našeg Miodraga Božovića. Prva utakmica igra se večeras na stadionu „Husein Avni Aker” u Trabzonu, revanš je za sedam dana u Rostovu na Donu.

Grofu ne cvjetaju ruže u prvenstvu, nakon četiri kola Rostov je na začelju sa samo jednim bodom. Plasman u Ligu Evrope već bi sezonu učinio uspješnom, bez obzira što je tek početak.

- Nakon mnogo godina, Rostov je ponovo u Evropi. Jako smo srećni što ćemo igrati u prekrasnom ambijentu, i vjerujemo da možemo do dobrog rezultata - kazao je Božović, koji je dao primjedbu na stanje terena u Trabzonu.

- Teren izgleda kao vrt. Iznenađeni smo, jer u Turskoj su obično dobri travnjaci.

Trabzonspor je favorit po kladionicama što nije ni čudno ako se zna kakvi su fudbaleri ovog ljeta pojačali četvtoplasirani tim tuskog šampionata iz prošle sezone. Između ostalih, stigli su Oskar Kardoso iz Benfike i Kevin Konstant iz Milana. U Trabzonsporu, doduše, atmosfera nije na zavidnom nivou, o čemu svjedoči žestok sukob trenera Halilhodžića i bivšeg igrača Čelzija, Florana Malude.

Prema pisanju turskih medija, Maluda je odbio da zajedno sa ekipom odgleda utakmicu Rostov - Krasnodar u nedjelju veče, traživši dozvolu da „meč odgleda kod kuće”. Došlo je do verbalnog, umalo i fizičkog sukoba igrača i trenera. Epilog - Maluda je suspendovan, može da ide...

- Gledao sam Rostov i upozoravam da se radi o nezgodnoj ekipi. Biće mnogo, mnogo teško - rekao je Halilhodžić.

Plasman u Ligu Evrope traže četiri kluba s prostora bivše Jugoslavije - Partizan dočekuje Neftči, zagbrebački Dinamo gostuje Petrolulu, Rijeka čeka Šerif, dok je Hajduk juče poražen od Dnjepra u Kijevu sa 2:1.

Parovi: Aktobe - Legija Varšava, Astana - Viljareal, Dinamo Moskva - Omonija, AEL Limasol - Totenhem, Karabah - Tvente, Helsinki - Rapid Beč, Ruh - Metalist, PSV Ajndhoven - Šahtjor Soligorsk, Dinamo Minsk - Nasional, Elfsborg - Rio Ave, Karabukspor - Sent Etjen, Petrolul - Dinamo Zagreb, Apolon - Lokomotiva Moskva, Jang Bojs - Debrecin, Zarja - Fejnord, Cvole - Sparta Prag, Panatinaikos - Midtjiland, Trabzonspor - Rostov, Zimbru - PAOK, Asteras - Makabi Tel Aviv, Grashopers - Klub Briž, Partizan - Neftči, Trnava - Cirih, Lokeren - Hal, Lion - Astra, Split - Torino, Real Sosijedad - Krasnodar, Sarajevo - Borusija Menhengladbah, Rijeka - Šerif.

Juče: Dnjepar - Hajduk 2:1 (0:0), Stjarnan - Inter 0:3 (0:1).

Bonus video: