Remi Reala i Atletika, odluka u petak na "Kalderonu"

Real poveo golom Hamesa Rodrigesa u 80. minutu, ali je u 87. izjednačio Raul Garsija
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 23:09h

Do samog finiša je nedostajalo uzbuđenja, a onda su se golovi i šanse ređali kao na traci. Na kraju, Real i Atletiko su morali da se pomire sa remijem u prvom meču Superkupa Španije (1:1).

"Kraljevski klub" je dominirao na "Santjago Bernabeuu", imao veliki posjed lopte, ali su u prvom poluvremenu šuteve u okvir gola upućivali samo gosti (Mario Mandžukić i Saul Niges).

Na odmoru je Kristijano Ronaldo napustio teren, pošto je osjetio bol u lijevoj nozi, a umjesto njega je ušlo 85 miliona eura vrijedno pojačanje, Hames Rodriges.

Domaćin je nastavio da pritiska i u nastavku, a prvu veliku priliku imao je u 69. minutu - Toni Kros je natrčao na loptu nakon udarca Gareta Bejla iz slobodnog udarca i slabe intervencije Migel Anhela Moje, ali je šutirao daleko iznad nebranjenog gola.

Do vođstva je, ipak, stigao nakon tačno 80 minuta igre, kada je poslije gužve u šesnaestercu Rodriges šutirao ka golu, a lopta udarila Kristijana Ansaldija i završila u Mojinoj mreži.

Pogodio za vođstvo Reala: Hames Rodriges (Foto: Beta/AP)

Sedam minuta kasnije, Raul Garsija je iskoristio smušenost odbrane Reala nakon kornera i sa svega tri metra gurnuo loptu iza leđa Ikera Kasiljasa.

Na početku 90. minuta sudija Havijer Estrada je propustio da dosudi penal za Real nakon što je lopta udarila u ruku Marija Suaresa.

Revanš se igra u petak u 22.30 na "Visente Kalderonu".

Galerija

Bonus video: