Ćolo vraća dug iz Lisabona

Gradski rivali se sastaju u Superkupu svega tri mjeseca nakon finala Lige šampiona. Prvi meč se igra večeras na „Bernabeuu”
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 13:39h

Španija je na nogama, šampion Evrope i osvajač Kupa kralja napada osvajača Primere - Real i Atletiko večeras na „Santjago Bernabeuu” otvaraju sezonu na Pirinejima prvom utakmicom Superkupa (23 časa).

Real je do sada devet puta osvajao ovo takmičenje, Atletiko je to uspio samo jednom, a u mečevima za ovaj trofej je do sada izgubio četiri puta (posljednji prošle sezone protiv Barselone, kada su, doduše, oba meča završena remijem)...

"Ovaj Real je mnogo jači nego prošle godine. Stigao je Toni Kros, s njim je Real dobio snagu više na sredini, sigurniji pas i veći balans, kao i Hames Rodriges. Garet Bejl je sada mnogo bolji nego kada je počeo u Madridu - rekao je trener „kolćonerosa” Dijego Simeone i imao zanimljiv komentar na prelazni rok:

"Doveli smo nekoliko igrača s različitim karakteristikama i treba da ih uklopimo. Ali, mi smo potrošili 95 miliona eura za sedam, osam fudbalera, a Real isti taj novac za dvojicu", dodao je Ćolo.

Trener „merengesa” Karlo Anćeloti nije htio da izdiktira sastav koji će se suprotstaviti gradskom rivalu, ali je otkrio ko će biti na golu...

"Iker Kasiljas će braniti. Možda ću promijeniti golmana za utakmicu koja se igra u petak, ali sada ne razmišljam o njoj", istakao je Anćeloti.

Rivalstvo Reala i Atletika postoji odavno, a posljednjih sezona je na vrhuncu, nakon što je Atletiko velikanu uzeo Kup (u finalu slavio u gostima), a onda i prošle godine napravio čudo i osvojio špansku ligu.

Čudo je prošle sezone moglo da bude potpuno da je u Lisabonu osvojena Liga šampiona, ali Atletiko s ozbiljnim ambicijama ulazi i u ovu sezonu - stigli su Mario Mandžukić, Antoan Grizman, golmani Jan Oblak i Migel Anhel Moja, Raul Himenes, Kristijan Ansaldi, Giljermo Sikeira...

U Atletiku više nisu Dijego Kosta, Filipe Luis, Adrijan Lopes, David Vilja, Dijego Ribas, Tibo Kurtoa..., ali po mnogima Atletiko ima raznovrsniji tim nego prošle godine. Da li je stvarno tako, djelimično će moći da se vidi i večeras. Revanš se igra u petak na „Kalderonu”...

Galerija

Bonus video: