Arsenal opet u paklu Istanbula

Napoli i Atletik Bilbao igraju na "San Paolu" jedan od najzanimljivijih duela plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona
0 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.08.2014. 11:13h

Turski Bešiktaš stoji na putu 17. uzastopnom učešću Arsenala u takmičenju po grupama Lige šampiona!

Osvojeno četvrto, umjesto 3. mjesta u Premijer ligi prošle sezone, „tobdžije” će drugu godinu zaredom platiti putem u Istanbul u plej-of rundi kvalifikacija za LŠ. Razlika je samo u imenu protivnika - prošle godine je to bio Fenerbahče, a sada Bešiktaš...

"Očajnički želimo u Ligu šampiona, tako smo i projektovali tim. Opet smo dobili teškog rivala - kazao je Arsen Venger, čiji je tim prošle sezone ukupnim rezultatom 5:0 eliminisao Fener.

Prva utakmica igra se na areni „Kemal Ataturk” u Istanbulu, a trener Bešiktaša je Hrvat Slaven Bilić.

"Arsenal je favorit, najmanje smo ih željeli na žrijebu. Ipak, to sada ne znači ništa. Nemamo šta da izgubimo? Pustite te priče, to su savršeni alibiji. Pokušaćemo da pobijedimo i ne bi bilo preveliko čudo ako se to desi", kazao je Bilić za turske medije.

Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se na jugu Italije - Napoli će protiv Atletik Bilbaa pokušati da ostvari što bolji rezultat uoči teškog revanša u Baskiji.

"Od pet mogućih protivnika, mi smo izvukli najtežeg. Atletik igra odličan fudbal, a 50 hiljada navijača na stadionu „San Mames” prave bučnu atmosferu - rekao je Rafa Benites, trener Napolija.

Od kada je 1992. godine ustanovljena Liga šampiona, Atletik Bilbao je samo jednom, 1998, bio dio elite. Baskijci su tada zauzeli posljednje mjesto u grupi B, iza Juventusa, Galatasaraja i Rozenborga.

"Želimo da slušamo himnu Lige šampiona. To je naš san i san naših navijača", rekao je vezista Aric Aduriz.

Parovi:

Danas: Bešiktaš - Arsenal, Kopenhagen - Bajer Leverkuzen, Napoli - Atletik Bilbao, Salcburg - Malme, Steaua - Ludogorec.

Sjutra: Alborg - APOEL, Lil - Porto, Maribor - Seltik, Slovan - BATE Borisov, Standard - Zenit.

Revanši su 26. i 27. avgusta.

Bonus video: